„Hezbollah“ artimas šaltinis: rastas per Izraelio smūgį žuvusio karo vado kūnas

  • Teksto dydis:

Libano judėjimui „Hezbollah“ artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP trečiadienį pranešė, kad praėjus beveik parai po to, kai per Izraelio smūgį Pietų Libane žuvo aukšto rango karinis vadas Fuadas Shukras (Fuadas Šukras), buvo rasti jo palaikai.

Šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad „Shukro kūnas buvo rastas po taikiniu tapusio pastato griuvėsiais“.

Izraelio kariuomenė antradienį pranešusi, kad nukovė vadą, apibūdino F. Shukrą kaip „Hezbollah“ vyriausiąjį karinį vadą ir „Hezbollah“ vadovo Hassano Nasrallah (Hasano Nasralos) „dešiniąją ranką“.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad antradienį surengtu smūgiu likvidavo F. Shukrą, aukšto rango „Hezbollah“ vadą, kuris, jos teigimu, buvo atsakingas už savaitgalio raketų ataką aneksuotose Golano aukštumose, per kurią žuvo 12 vaikų.

„Hezbollah“ neigia atsakomybę už šeštadienio mirtiną raketų smūgį į arabų drūzų miestą Madždal Šamsą Izraelio aneksuotose Golano aukštumose, nors grupuotė teigė tą dieną sudavusi kelis smūgius Izraelio karinėms pozicijoms.

Pirmadienį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pažadėjo: „Mūsų atsakas bus griežtas.“

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį pietinėje Izraelio dalyje ir išprovokavo karą Gazos Ruože, palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkė „Hezbollah“ kone kasdien apsikeičia ugnimi su izraeliečių pajėgomis.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, Libane per išpuolius žuvo mažiausiai 534 žmonės, daugiausia kovotojai, bet taip pat 108 civiliai.

Izraelio pusėje, įskaitant Golano aukštumas, kariuomenės skaičiavimu, žuvo mažiausiai 22 kariai ir 25 civiliai gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių