Išpuolis „Crocus City Hall“: paaiškėjo, kaip Rusijos pareigūnai mirtinai nukankino sulaikytą čečėną

  • Teksto dydis:

Čečėnas Aschabas Uspanovas buvo sulaikytas po teroristinio išpuolio netoli Maskvos esančioje „Crocus City Hall“ koncertų salėje. Teigiama, kad vyras mirė praėjus kelioms valandoms po sulaikymo. Tai esą įvyko dėl Rusijos saugumo pajėgų kankinimų, rašo obozrevatel.com.

Pasak velionio mamos Taisos Uspanovos, kovo 22 d. jos sūnus ruošėsi vykti į darbą. Tačiau autobuso stotelėje buvo užpultas ir sulaikytas asmenų, savo veidus dengusių kaukėmis. Teigiama, kad tai buvo Rusijos saugumo pajėgos.

Netrukus po to, jau būdamas apklausoje, čečėnas paskambino savo žmonai ir pranešė, kas vyksta. Moteris norėjo vykti pas savo vyrą, tačiau jis prašė to nedaryti.

„Jie nieko prieš mane neturi“, – tikino A. Uspanovas. Vis dėlto vėliau jis žmonai perskambino ir paprašė atvažiuoti jo pasiimti. A. Uspanovas jai prasitarė, kad su Rusijos saugumo pajėgomis buvo nemandagus.

Žmona į policiją atvyko po dviejų valandų. Rusijos saugumo pajėgos moteriai pasakė, kad jos vyro nebėra tarp gyvųjų. „Neseniai kalbėjausi su juo telefonu“, – tądien tarstelėjo moteris. Tada policijos pareigūnas jai atsakė: „Kalbėjaisi, bet nebesikalbėsi“.

Čečėnijos opozicinio judėjimo „1ADAT“ duomenimis, Rusijos saugumo pajėgos A. Uspanovą kaltino tapus išpuolio „Crocus City Hall“ bendrininku. Per apklausą čečėnui buvo sulaužyti šonkauliai ir stuburas. Ant kūno buvo matyti ir užspringimo bei smurto žymių. Tačiau nurodyta mirties priežastis – savižudybė. Manoma, kad ji tokia „siekiant nuslėpti savo nusikaltimą“. 

Velionio motina tvirtino, kad sūnus nusižudyti negalėjo, nes jis – musulmonas. Šis tikėjimas taip pasielgti draudžia.

Po išpuolio „Crocus City Hall“, Rusijos saugumo pajėgos sulaikė ataka įtariamus žmones ir juos kankino. Vienam nupjovė dalį ausies, kitą kankino elektros šoku, o trečiąjį į teismą atvežė kritinės būklės – kone be sąmonės. Dar vienas sulaikytasis teisme sėdėjo su ant kaklo užrištu plastikiniu maišeliu. Ant vyrų kūnų ir veidų matėsi mušimo žymės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to putinas

to putinas portretas
kodėl tu durno bidono durnas pudelis? jau spjovė tas tavo bidonas ir į ukrus, ir į eurosojūzą, visai kaip į Afganistaną prieš du metus, pažaidė - nepavyko, sako eikt n...

putinas yra pedofilas

putinas yra pedofilas portretas
išgama ir žmogžudys. Lokite nacistinės Rusijos kalės

kacapų kekšei „????“

kacapų kekšei „????“ portretas
Kodėl tu dar ne nacistinės Rusijos fronte, prostitute rusijos?
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių