Izraelio kariuomenė teigia apsupusi Gazos miestą

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad jos pajėgos apsupo Gazos miestą po dienos, kai Gazos Ruožas buvo apšaudomas.

„Izraelio kariai baigė apsupti Gazos miestą, „Hamas“ teroristinės organizacijos centrą“, – žurnalistams sakė kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris).

Izraelio pajėgos nuo penktadienio vakaro vykdo įnirtingus antžeminius mūšius Gazos Ruože, nors vis dažniau pasigirsta raginimų Izraeliui nutraukti staigų puolimą iš oro ir sausumos.

„Šiuo metu ugnies nutraukimo idėja apskritai nėra svarstoma“, – teigė D. Hagari.

Ketvirtadienį islamistų grupuotės „Hamas“ karinis sparnas pagrasino, kad Gaza taps Izraelio prakeiksmu, ir perspėjo, kad jo kariai, įsiveržę į Gazą, grįš namo „juoduose maišuose“.

„Gaza taps Izraelio istorijos prakeiksmu“, – garso įraše sakė Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigadų atstovas spaudai Abu Obeida ir pridūrė, kad Izraelis gali tikėtis, jog „daugiau jūsų karių grįš juoduose maišuose“.

Izraelio kariuomenės štabo viršininkas generolas leitenantas Herzi Halevi (Hercis Halevis) teigė, kad kariai yra Gazos Ruože, apgulė Gazos miestą ir „gilina infiltraciją“ į „Hamas“ kontroliuojamas teritorijas.

„Izraelio kariai kovoja akis į akį su žiauriu priešu“, – sakė jis žurnalistams.

Didėjant nuogąstavimams dėl konflikto išplitimo, Izraelis ir grupuotės „Hezbollah“ kovotojai Libane apsikeitė ugnimi po to, kai į vieną miestą Izraelio šiaurėje buvo paleista raketų salvė.

Išvykdamas su nauju vizitu į Vidurio Rytus, Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sakė, kad dės pastangas, kad būtų išvengta Izraelio ir „Hamas“ karo eskalavimo.

Ketvirtadienį Izraelio pajėgoms bombarduojant apgultą teritoriją, kurioje žuvo tūkstančiai žmonių, ir vykstant antžeminiams mūšiams, dar šimtams užsieniečių ir dvigubą pilietybę turinčių asmenų pavyko pabėgti iš karo nuniokotos Gazos Ruožo į Egiptą.

Egiptas sakė, kad ilgainiui planuoja padėti evakuoti 7 tūkst. užsieniečių per Rafos perėjimo punktą su Gazos Ruožu.

Šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje naktį vėl įsiplieskė antžeminiai susirėmimai, Izraelio kariams kovojant su „Hamas“.

Spalio 7 dieną įvykdytas „Hamas“ išpuolis, kuris, Izraelio teigimu, pareikalavo 1,4 tūkst. žmonių gyvybių, buvo kruviniausias per 75 metų šalies istoriją.

„Hamas“ valdoma Gazos Ruožo sveikatos ministerija teigia, kad nuo karo su Izraeliu pradžios teritorijoje žuvo daugiau kaip 9 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazaHamaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Slove izrael per amzius.!

Zurabas Smardalidze

Zurabas Smardalidze portretas
Gerai kad apsupo!!! O dabar laikas naikinti pajuodelius kaip kokį bruda!!!

Kas per paderme tukstančiai metu ju neišaukleja

Kas per paderme tukstančiai metu ju neišaukleja portretas
Žmones nenori kad taip būtu skriaudžiami nekalti žmones, tie vel prisidirbs paskui verks kad juos skriaudžia
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių