Izraelis: 60 proc. „Hamas“ teroristų žuvo arba yra sužeisti

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas pareiškė, kad nuo karo Gazos Ruože pradžios po spalio 7 d. „Hamas“ išpuolių 60 proc. šios palestiniečių grupuotės kovotojų buvo „likviduoti arba sužeisti“.

Y. Gallantas parlamentui dar kartą patvirtino, kad po pirmųjų devynių konflikto mėnesių Izraelis „pasiryžęs“ pasiekti savo karo tikslus išnaikinti „Hamas“ ir sugrąžinti visus įkaitus iš Gazos Ruožo. Ministras gyrė Izraelio karius už tai, kad jie „atlieka savo darbą su atsidavimu, pasiaukojimu ir sėkme“, bei sakė, kad „laimėjimų yra daug“.

Izraelis pradėjo didelius naujus puolimus Gazos mieste palestiniečių teritorijos šiaurėje ir aplink Rafachą bei Chan Junisą pietuose, bet taip pat palaiko ryšius su tarptautiniais tarpininkais dėl sąlygų derėtis su „Hamas“ dėl paliaubų.

„Mes likvidavome arba sužeidėme 60 proc. „Hamas“ teroristų“ ir „išardėme“ daugumą iš 24 palestiniečių grupuotės batalionų, sakė Y. Gallantas. Ministras nepateikė aukų skaičiaus, o Izraelio kariuomenė sakė šią akimirką neturinti statistikos.

Izraelio duomenimis, palestiniečiai teroristai, spalio 7 d. užpuolę Izraelį, paėmė 251 įkaitą, 116 jų tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42 jau negyvus.

Y. Gallantas tvirtai pareiškė, kad Izraelis ir toliau sieks savo tikslų. „Grąžinome pusę įkaitų, esame pasiryžę grąžinti ir likusius, – sakė jis. – Saugumo institucija ir aš, jai vadovaujantis, esame pasiryžę pasiekti karo tikslus ir juos užbaigti“.


Šiame straipsnyje: IzraelisHamaskarasGaza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių