Latvijos teismas nuteisė prokremlišką aktyvistę kalėti vienerius metus

  • Teksto dydis:

Latvijos Vidžemės apygardos teismas trečiadienį panaikino pirmosios instancijos teismo sprendimą ir nuteisė prokremlišką aktyvistę Jeleną Kreilę kalėti vienerius metus už bandymą pateisinti nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus.

Pirmosios instancijos teismas J. Kreilei skyrė lygtinę vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Vidžemės apygardos teismas pripažino J. Kreilę kalta pagal straipsnį dėl viešo genocido, nusikaltimų žmoniškumui ir taikai ar karo nusikaltimų šlovinimo, neigimo ir bandymo pateisinti.

J. Kreilė dar gali apskųsti Vidžemės apygardos teismo sprendimą Aukščiausiajam Teismui.

J. Kreilė pagarsėjo dėl to, kad viešuose renginiuose demonstravo raidę „Z“, kuri Rusijoje naudojama kaip karo ir prezidento Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą palaikymo simbolis.

Per vieną protestą prieš karą Ukrainoje, surengtą prie rusų ambasados Rygoje, J. Kreilė viešai išreiškė paramą Rusijai.

Latvių tiriamosios žurnalistikos centro „Re:Baltica“ duomenimis, J. Kreilė yra namų šeimininkė, gimusi ir užaugusi Latvijoje, tačiau latviškai mokanti tik kelis žodžius.

Pirmą kartą J. Kreilė panoro protestuoti COVID-19 pandemijos metu, kai norint įeiti į maisto prekių parduotuvę reikėjo pateikti skiepų pažymėjimą. Tuomet prasidėjo nemalonumai su teisėsauga, kurie pasiekė kulminaciją po Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Moteris teigia nepalaikanti karo ir V. Putino, o jai mestus kaltinimus vadina gėrio ir blogio kova.

Kitoje baudžiamojoje byloje Rygos miesto teismas šių metų liepą J. Kreilei skyrė trejų metų įkalinimo bausmę už tai, kad ji savo buto languose iškabino rusišką ir kitą karą palaikančią simboliką. Šis nuosprendis dar neįsigaliojo, nes jį ji apskundė apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: Latvijajelena kreileteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tokio prorusiško mėšlo ir Lietuvoje pakanka. Kada Lietuva pseks Latvijos pavyzdžiu?

cia

cia portretas
Omusu teisesauga parsiduoda,lietuvoje visi daro ka nori,saugumas tyli,nes ten dauguma sedi zydai,rusai, jie spec,taip daro ardo valstybe,

O

O portretas
vat tokia demokratija it žodžio laisve. Dvigubi standartai....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių