Rusijoje kilus „Wagner“ maištui V. Putinas kalbėjosi su Baltarusijos lyderiu

  • Teksto dydis:

Kremliaus lyderis Vladimiras Putinas šeštadienį kalbėjosi su savo sąjungininku, autoritariniu Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka ir tai buvo pirmas jo tarptautinis skambutis, Rusijoje kilus privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ maištui.

„Rusijos prezidentas šį rytą paskambino Baltarusijos prezidentui, vyko telefoninis pokalbis“, – pranešė Baltarusijos valstybinė žiniasklaida.

„Vladimiras Putinas informavo baltarusių kolegą apie padėtį Rusijoje“, – sakoma pranešime.

A. Lukašenka, kuris leido Rusijos kariuomenei pasinaudoti Baltarusijos teritorija 2022-ųjų vasarį užpuolant Ukrainą, yra artimiausias V. Putino sąjungininkas.

Kremlius vėliau pranešė, kad V. Putinas taip pat kalbėjosi su Kazachstano prezidentu Kassymu-Jomartu Tokayevu (Kasymu Žomartu Tokajevu) ir Uzbekistano prezidentu Shavkatu Mirziyoyevu (Šavkatu Mirzijojevu).

„Prezidentas informavo juos apie padėtį [Rusijoje]“, – sakė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Jo žodžius citavo rusų naujienų agentūros.

Kaip pranešė Kazachstano žiniasklaida, K.-J. Tokayevas V. Putinui pasakė, kad įvykiai Rusijoje yra vidaus reikalas, o V. Putinas jam padėkojo už situacijos supratimą.

V. Putinas, kuris po to, kai pernai vasarį pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, tarptautinėje scenoje turi nedaug sąjungininkų, „Wagner“ maištą pavadino dūriu į nugarą Rusijai.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras UkrainojeRusijaWagnermaistasAliaksandras Lukašenka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių