V. Putinas „Wagner“ boso maištą vadina išdavyste, žada apginti Rusiją

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį kreipėsi į šalies gyventojus ir pažadėjo apginti šalį bei jos žmones nuo privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ boso Jevgenijaus Prigožino paskelbto ginkluoto maišto.

V. Putinas sakė, kad šis maištas kelia mirtiną grėsmę valstybingumui, ir pažadėjo griežtus atsakomuosius veiksmus. „Visi tie, kas rengė šį maištą, neišvengiamai bus nubausti. Ginkluotosios pajėgos ir kitos vyriausybinės agentūros gavo būtinus nurodymus“, – sakė V. Putinas.

J. Prigožino, kurio pavardės nepaminėjo, veiksmus V. Putinas pavadino išdavyste. Jis paragino „tuos, kas yra tempiami į šį nusikaltimą, nedaryti lemtingos ir tragiškos, nepaprastos klaidos [ir] priimti vienintelį teisingą sprendimą nebedalyvauti nusikalstamuose veiksmuose“.

V. Putinas kalbėjo „Wagner“ bosui paraginus prisidėti prie jo ginkluoto maišto ir su savo kovotojais pasiekus svarbų Rusijos pietuose esantį miestą.

J. Prigožinas pareiškė, kad jo pajėgos kontroliuoja karinius objektus Rostove prie Dono.

Pasak V. Putino, Rusijos vienybę skaldantys veiksmai yra „dūris į nugarą mūsų šaliai ir mūsų liaudžiai“, kai Rusija Ukrainoje kovoja „sunkiausią mūšį dėl savo ateities“. „Su mumis kariauja visa karinė, ekonominė ir informacinė Vakarų mašina“, – sakė jis.

„Šiai kovai, kai sprendžiamas mūsų žmonių likimas, reikia visų jėgų suvienijimo, vienybės, konsolidacijos ir atsakomybės“, – kalbėjo V. Putinas.

„Tie, kas surezgė ir organizavo ginkluotą maištą, kas pakėlė ginklą prieš savo ginklo draugus, išdavė Rusiją. Ir jie už tai atsakys“, – sakė jis.

Padėtis Rostove prie Dono išlieka sudėtinga, pripažino V. Putinas.

„Bus imtasi ryžtingų priemonių dėl padėties Rostove prie Dono stabilizavimo, – sakė jis. – [Padėtis] išlieka sunki, civilinės ir karinės valdžios darbas faktiškai blokuojamas.“


Šiame straipsnyje: WagnerVladimiras PutinasmaistasRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių