Rusijos pasienio regione dėl Ukrainos išpuolių ruošiamasi evakuoti 9 tūkst. vaikų

  • Teksto dydis:

Su Ukraina besiribojančio Rusijos Belgorodo regiono administracija planuoja evakuoti 9 tūkst. vaikų, padažnėjus Ukrainos pajėgų apšaudymams, antradienį pranešė srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Pasak vietos valdžios, nuo praėjusios savaitės per Kyjivo išpuolius teritorijoje žuvo 16 žmonių, apšaudymams suintensyvėjus prieš rinkimus, kurie su opozicija susidorojusiam prezidentui Vladimirui Putinui atvėrė tiesų kelią į dar vieną šešerių metų kadenciją.

„Evakuojame daug kaimų, o dabar dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vykdomų apšaudymų planuojame evakuoti apie 9 tūkst. vaikų“, – sakė V. Gladkovas valdančiosios partijos narių susirinkime.

„Didžiuojuosi, kad regiono gyventojai nepasidavė sudėtingai situacijai ir kad į rinkimų apylinkes atėjo daug daugiau žmonių nei bet kada anksčiau“, – pridūrė jis.

Šie išpuoliai sukėlė Kremliaus, kuris stengiasi sumenkinti savo puolimo Ukrainoje poveikį Rusijos gyventojams, pyktį.

Praėjusią savaitę su Ukraina besiribojantys šalies regionai taip pat tapo proukrainietiškų sukarintų grupuočių, kurios teigė užėmusios vieną kaimą, pasienio reidų taikiniu.

Po rinkimų surengtoje spaudos konferencijoje V. Putinas sakė, kad svarsto galimybę sukurti „sanitarinę zoną“ su Belgorodu besiribojančioje Ukrainos teritorijoje, kad būtų užkirstas kelias tolesniems išpuoliams.

„Neatmetu galimybės, kad atsižvelgdami į tragiškus šiandienos įvykius, būsime priversti kada nors, kai manysime, kad tai tikslinga, sukurti tam tikrą „sanitarinę zoną“ Kyjivo režimui šiuo metu pavaldžiose teritorijose“, – kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: Rusijos pasienio regionasUkrainos išpuoliaievakuoti vaikuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių