Per ukrainiečių dronų ataką Rusijoje apgadinti du angarai

  • Teksto dydis:

Per ukrainiečių dronų ataką prieš Rusijos oro bazes buvo apgadinti mažiausiai du angarai, taip pat kažkiek kitų objektų, rodo naujienų agentūros AP ketvirtadienį išanalizuotos palydovinės nuotraukos.

Trečiadienį „Planet Labs PBC“ padarytose nuotraukose matyti, kad buvo smogta dviem angarams Borisoglebsko oro pajėgų bazėje Voronežo srityje. Kol kas neaišku, kokia buvo šių angarų paskirtis. Taip pat atrodytų, kad šioje bazėje buvo apgadinti du naikintuvai.

Tuo metu Savasleikos oro pajėgų bazėje Žemutinio Naugardo regione pastebėta išdegusi žymė aikštelėje, tačiau žalos orlaiviams nesimatė.

Kursko srities gubernatoriaus pareigas einantis Aleksejus Smirnovas ketvirtadienį nurodė evakuoti žmones iš Gluškovo rajono, esančio už maždaug 45 km į šiaurės vakarus nuo Sudžos, kur vyksta intensyvūs mūšiai.

Rusiją supurtęs Ukrainos puolimas Kursko srityje tęsiasi jau antra savaitė. Evakuacijos įsakymai rodytų, kad Ukrainos pajėgos palaipsniui artėja prie Gluškovo rajono.

Rusija taip pat paskelbė federalinio lygio nepaprastąją padėtį Belgorodo srityje. Diena anksčiau čia buvo paskelbta regiono lygio nepaprastoji padėtis. Statuso pasikeitimas rodo pareigūnus manant, kad situacija prastėja ir riboja regiono galimybes teikti pagalbą.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeukrainiečių atakaangaraipalydovinės nuotraukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių