V. Putinas apkaltino Ukrainą bandžius atakuoti Kursko AE

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį apkaltino Ukrainą bandymu atakuoti Kursko atominę elektrinę, esančią maždaug už 50 km nuo karo veiksmų Rusijos pasienio regione, tačiau nepateikė jokių savo teiginių įrodymų ir išsamesnės informacijos apie tariamą ataką.

„Priešas bandė naktį smogti atominei elektrinei, apie tai informuota Tarptautinė atominės energijos agentūra“, – per televiziją transliuotame vyriausybės posėdyje sakė V. Putinas.

Rusijos žiniasklaidoje anksčiau nebuvo pranešimų apie kokius nors bandymus smogti šiam objektui, į kurį dėmesys sutelktas nuo rugpjūčio 6 dienos, kai Ukraina pradėjo didelį puolimą Kursko srityje.

TATENA vadovas Rafaelis Grossi kitą savaitę planuoja apsilankyti Kursko AE, anksčiau ketvirtadienį agentūrai AFP sakė organizacijos atstovas spaudai.

Per 2,5 metų trunkantį karą Kyjivas ir Maskva kaltino vienas kitą keliant grėsmę branduolinei saugai.

Rusijos kariuomenė pirmosiomis plataus masto invazijos dienomis buvo užėmusi nebeveikiančią Černobylio AE šiaurės Ukrainoje ir didžiausią Europoje Zaporižios AE. Pastarąją Rusija vis dar kontroliuoja, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ją apkaltino „branduoliniu šantažu“.

Maskva savo ruožtu tvirtina, kad Ukrainos pajėgos ne kartą bandė smogti elektrinei dronais.

Ukrainai pradėjus ginkluotą įsiveržimą į Kursko sritį, TATENA paragino tiek Rusiją, tiek Ukrainą laikytis „didžiausio santūrumo“, kad „būtų išvengta branduolinės avarijos, galinčios turėti rimtų radiologinių pasekmių“.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekursko aedezinformacijamelagienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių