- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Suprantame, kad eilinę darbo dieną retas save lepina brangiu ir kaloringu patiekalu, bet kartais tokia saldi nuodėmė pakelia nuotaiką visai savaitei. Tad savaitės pradžiai - kepta antis su grikių ir slyvų įdaru bei bruknių ir vyno padažu.
Prašmatniam patiekalui reikės:
1 anties
1 galvutės česnako
2 šaukštų druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
2 saujų džiovintų slyvų
1 kg svogūnų
1 pakelio sviesto
2 stiklinių raudono sauso vyno
2 virimo pakelių grikių
1 obuolio
1 saujos šaldytų bruknių
2 šaukštelių cukraus
Gaminimas:
Išspauskite česnaką ir sutrinkite jį su druska ir pipirais. Šia mase įtrinkite antį. Ją nakčiai įdėkite į šaldytuvą.
2 saujas džiovintų slyvų supjaustykite ir suberkite į 2 stiklines raudono vyno. Užvirinkite. Vynui užvirus išjunkite kaitrą ir palikite slyvas išbrinkti. Paskui jas nukoškite, bet vyno neišpilkite.
1 svogūną supjaustykite ir pakepkite svieste. Svogūnui paskrudus į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį ir nukoštas slyvas. Palikite masę troškintis. Po kelių minučių į masę suberkite išvirtus grikius, viską gerai sumaišykite.
Iš šaldytuvo ištraukite antį, nuvalykite druską ir česnakus, į jos vidų prikimškite ištroškintos grikių masės. Antį įdėkite į kepimo rankovę ir kepkite 1,5 val.
Kol antis kepa, pasiruoškite padažą.
Susmulkinkite 1 kg svogūnų ir apkepinkite juos svieste. Užpilkite 1 stiklinę vandens ir maišykite kol vanduo išgaruos. Tą patį pakartokite dar 2 kartus. Galiausiai supilkite nukoštąjį vyną, suberkite saują bruknių ir 2 šaukštelius cukraus. Patroškinkite ir padažu skaninkite iškeptą antį.
Skanaus, bet nepersivalgykite!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...