J.Veselka siūlo finansiškai bausti Seimo narius už blogus įstatymus

Seimo narys Julius Veselka siūlo parlamentarams, balsavusiems už vėliau Konstitucinio Teismo (KT) antikonstituciniu pripažintą įstatymą, taikyti finansines sankcijas.

Seimo statutą jis siūlo papildyti nuostata, kad Seimo narys, įstatymo priėmimo metu balsavęs už įstatymo priėmimą, kuris KT sprendimu buvo pripažintas kaip prieštaraujantis Konstitucijai, yra baudžiamas trijų mėnesių algos dydžio bauda.

J.Veselka įsitikinęs, kad tik tokiomis priemonėmis galima užtikrinti įstatymų kokybę, įtvirtinant Seimo narių „ne simbolinę politinę, o materialinę atsakomybę, nes materialiniame pasaulyje ji veiksmingiausiai veikia“.

„Kiekvienas Lietuvos žmogus, pažeidęs įstatymus, yra baudžiamas. Vienintelė išimtis yra tokioms valstybės institucijoms, kaip Seimo, Vyriausybės nariai, prezidentas. Jie už savo darbo “broką„ niekaip, išskyrus politiškai, o tai irgi reiškia niekaip, nebaudžiami. Dėl to jau 21 metus įstatymai priimami, tarsi alaus buteliai pilstomi ant konvejerio“, - pataisą aiškina parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponas veselka

ponas  veselka portretas
jei bus priimtas toks istatymas , visa vyriausybe , seimas , KT, ie kitos istaigos susietos su istatymu leidimu , TAPS PASKUTINIAIS IS PASKUTINIU , BOMZAIS , NES PER 20 METU NEISLEIDO [ NEPRIEME ] NEI VIENO NORS KIEK PROTINGO ISTATYMO .

Balsas tyruose

Balsas tyruose portretas
Bandau įsivaizduoti, kokio lygio yra rinkėjai, išsirinkę tokius kaimo japius kaip Veselka.

laisve

laisve portretas
Puikus pasiulymas! Seniai laikas skirti baudams tokiems seimunams.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių