Šeštadienio naktis prie Seimo praėjo ramiai

Šeštadienio naktis prie Seimo praėjo ramiai, be incident, praneša nacionalinis transliuotojas. Mieste ypatingų įvykių taip pat neužfiksuota.

Prie Seimo naktį buvo likę budėti policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Pareigūnai toliau ketina budėti prie Seimo, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka.

Policijos duomenimis, penktadienio vakarą 15 lengvai nukentėjusių asmenų greitosios medicinos pagalbos brigados pristatė į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę dėl sumušimų ir muštinių žaizdų. Vienas asmuo patyrė sunkesnius sužalojimus - akies traumą.

151 asmuo buvo sulaikytas (54 iš jų neblaivūs).

Už šiuos pažeidimus įstatymas numato baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Kadangi 7 tūkst. asmenų protesto akcija virto riaušėmis, vėliau pajėgos sustiprintos mobiliosiomis kuopomis iš Marijampolės ir Alytaus policijos įstaigų, Kauno viešojo saugumo dalinio pajėgomis.

Seimo rūmų pastatuose išdaužta apie 30 langų stiklų, taip pat dužo netoliese esančio Gynėjų gatvėje įsikūrusio restorano stiklai, apgadinti dar keli Seimo apylinkėse esantys pastatai.

Policijos pareigūnai neigė naudoję gumines ar kitokias kulkas - riaušininkam išvaikyti buvo naudojamos tik ašarinės dujos ir specialiosios priemonės. Tačiau vėliau paaiškėjo, jog Viešo saugumo pajėgos prieš riaušininkus naudojo ir gumines kulkas.

Protesto akciją penktadienio dieną pradėjo profsąjungos. Tačiau vėliau ši akcija virto riaušėmis. 


Šiame straipsnyje: naktisriaušėsprie Seimo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių