A. Zaremba vėl gali būti siūlomas energetikos viceministru

Valdančiosios Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas teigia, jog „darbiečiai“ gali dar kartą deleguoti į energetikos viceministro postą Algimantą Zarembą, jei šis sutiktų būti vėl siūlomas.

„Dabar esu šiek tiek atitrūkęs nuo reikalų, nes sergu. Tikrai reikia paklausti, ar A. Zaremba norėtų būti deleguojamas vėl, nes bausmės laikas jau baigėsi. Jei norėtų - galim deleguoti, jei nesutiks - tada siūlysim kitą kandidatą, jų turime ne vieną“, - BNS antradienį sakė V. Uspaskichas.

Darbo partijos į energetikos viceministrus deleguotas A. Zaremba, kuris pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, sausį buvo paskirtas į pareigas, o jau vasarį pareiškė savo noru atsistatydinantis iš jų. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) sausio viduryje paskelbė, kad A. Zaremba  negalėjo būti skiriamas į energetikos viceministro pareigas. Pasak VTEK, nepraėjo vieneri metai po to, kai praėjusių metų kovą komisija pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

V. Uspaskichas taip pat teigė „labai griežtai“ kelsiantis klausimą valdančiojoje koalicijoje dėl kito Darbo partijos deleguoto politinio pasitikėjimo pareigūno - į užsienio reikalų viceministrus siūlyto Mantvydo Bekešiaus.

Nors Darbo partija buvo delegavusi M. Bekešių į jiems susitarimu priklausantį užsienio reikalų viceministro postą, užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius vietoj jo ketvirtuoju viceministru pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbantį Andrių Krivą.

„Kol kas negirdėjau jokių argumentų, kad mūsų siūlomas žmogus negali būti paskirtas, todėl labai rimtai kelsime šitą klausimą koalicijoje“, - antradienį BNS sakė V. Uspaskichas.

Darbo partijos vadovas teigė dėl ligos šiuo metu turintis mėnesiui išrašytą biuletenį ir jau artimiausiomis savaitėmis ketinąs pasirodyti darbe.

„Ir prokurorai, ir visi kiti klaidina, kai aiškina, kad man neva išrašomi biuleteniai tik tom dienoms, kada vyksta teismo posėdžiai. Visi jie puikiai žino tvarką. Mano liga paprastai gydoma 4 - 6 savaites. Aš turiu biuletenį išrašytą mėnesiui ir galbūt jau kitą savaitę išeisiu į darbą. O teismui tiesiog pateikiamos pažymos pagal nustatytą tvarką, kodėl aš negaliu dalyvauti konkrečiuose posėdžiuose“, - aiškino Darbo partijos vadovas, kuris kaltinamas sukčiavimu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje. V. Uspaskichui šią savaitę neatvykus į teismo posėdžius, jo byla buvo išskirta.

Paklaustas, kaip vertina viešojoje erdvėje pasirodžiusius svarstymus dėl galimo narkotinių medžiagų vartojimo, V. Uspaskichas teigė sutinkąs viešai atlikti tyrimus, jei „visos televizijos, portalai skirs bent po valandą tiesioginio eterio ar po penkis puslapius laikraščių“.

„Aš sutikčiau oficialiai viešoje erdvėje atlikti tyrimus. O taip, tai tegul visi užčiaupia savo burnas“, - sakė V. Uspaskichas, pridūręs, jog į teismus dėl viešojoje erdvėje skelbiamų spekuliacijų neketina kreiptis, nes ir šiaip neišeina iš teismų.

„Premjeras turėtų  laikytis solidesnės pozicijos ir komentuoti faktus, o ne plepalus“, - teigė „darbiečių“ lyderis.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra pareiškęs, kad V. Uspaskichas neturėtų negirdomis nuleisti įtarimų, kad jis neva gali vartoti kvaišalus, ir turėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių