Nokautavę suomius žalgiriečiai laukia naujo iššūkio

„Svarbiausia, kad patekome į kitą etapą“, - atsiduso Vilniaus „Žalgirio“ saugas Paulius Golubickas. „Žalgiris“ antrą kartą įveikė VPS komandą iš Suomijos ir pateko į kitą UEFA Konferencijų lygos atrankos etapą, kuriame susitiks su Kipro klubu.

Žalgiriečiai turėjo persvarą po pirmųjų rungtynių Suomijoje (2:1), o ją padidino Adama Fofana įvarčiu prieš pat pertrauką.

Antrajame kėlinyje varžovus dukart gelbėjo vartų konstrukciją, ne kartą – vartininkas.

Pirmame kėlinyje kamuolį daugiau kontroliavo „Žalgiris“, bet nei viena komanda daug progų neturėjo.

15 min. A. Tordai atrėmė G. Vlijterio smūgį į tolimąjį vartų kampą. Per pirmojo kėlinio pridėtinį laiką J. Moutachy iš dešiniojo krašto pakėlė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, jį pasiekė A. Fofana ir stipriu smūgiu galva nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai kontroliavo rungtynes ir susikūrė gerų progų, bet padidinti persvaros nepavyko. 58 min. po O. Verbicko smūgio kamuolys skriejo į vartų plotą, bet gynėjas sugebėjo jį atmušti. 62 min. G. Matulevičiaus smūgiuotas kamuolys iš artimos distancijos skriejo virš vartų.

81 min. Po Y. Karashima reido aikštės viduriu ir J. Larsono perdavimo į baudos aikštelę, L. Antalis perkėlė vartininką ir pataikė į skersinį. 85 min. Y. Zahary smūgiavo link vartų po kampinio ir kamuolys vėl atšoko nuo vartų konstrukcijos.

Antrajame etape „Žalgirio“ dvikova prieš „Pafos“ vyks liepos 25 d. 19 val. LFF stadione. Atsakomosios rungtynės – po savaitės Kipre.

„Numatėme, jog varžovas didelėmis jėgomis eis į aukštą spaudimą. Pirmajame kėlinyje tas aukštas spaudimas sudarė mums problemų. Pirmojo kėlinio viduryje, po pirmųjų 15 minučių, daugiau kontroliavome kamuolį, bet buvo nemažai klaidų, ypač paskutiniuose perdavimuose. Patys sukūrėme rimtą spaudimą varžovų vartams, atakavome, pavyko įmušti įvartį, praktiškai į rūbinę, paskutinėmis kėlinio sekundėmis. Antrajame kėlinyje padarėme korektyvų savo plane. Buvo kamuolio kontrolė, sukurtos progos. Varžovas buvo pasiruošęs greitoms kontratakoms. Jie tuos ilgus perdavimus pradėjo jau pirmajame kėlinyje. To ir buvo galima tikėtis. Komplimentai mūsų žaidėjams, jie atliko gerą darbą“, – kalbėjo  „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių