Čempionas ir vicečempionas pasidalino po tašką

  • Teksto dydis:

26-ojo „TOPsport A lygos“ turo centrinėse rungtynėse susitiko favoritais prieš sezono startą laikyti „Panevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Progų neišnaudojusios ekipos išsiskyrė taikiai 0:0.

Jau pirmosiomis susitikimo akimirkomis grubiai savo baudos aikštelėje suklydo Jorisas Moutachy, bet situaciją ištaisė Federico Palacioso smūgį blokavęs Jurijus Kendyšas.

17-ąją minutę rezultatyviausias žalgiriečių šio sezono futbolininkas Liviu Antalis atsidūrė vienas prieš „Panevėžio“ ekipos kapitoną Liną Klimavičių, atliko smūgį, tiesa, pakankamai lengvai kamuolį pagavo Vytautas Černiauskas. Vėliau greta vartų smūgiavo Paulius Golubickas.

35-oji minutė buvo pažymėta dideliu pavojumi prie svečių vartų – nuošalės išvengęs F. Palaciosas perdavė kamuolį Jeffrey Sarpongui, kurio smūgiuotas kamuolys prašvilpė visai šalia virpsto.

Antrasis kėlinys prasidėjo panevėžiečių nesusikalbėjimu savo baudos aikštelės prieigose. Klaida pasinaudojęs Nikola Petkovičius atliko stiprų smūgį į vartus, tačiau kamuolį už galinės linijos nukreipė vartininkas V. Černiauskas. Po kelių minučių po J. Sarpongo smūgio ekipą buvo priverstas gelbėti vartų sargas Arpadas Tordai'us.

Rungtynėms artėjant link pabaigos arčiau pergalingo įvarčio buvo sostinės komanda, bet N. Petkovičiaus ir Ovidijaus Verbicko progos įvarčiais nevirto.

Per arbitro kompensuotą laiką kilo sumaištis prie panevėžiečių vartų, tačiau po O. Verbicko tikslaus smūgio buvo užfiksuota nuošalė.

Tašku sąskaitą papildęs „Panevėžys“ pasivijo Marijampolės „Sūduvą“ ir „TransINVEST“, o žalgiriečiai po šio turo nukrito į antrąją poziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių