Apmaudžiai mažumoje likę čekai neatsilaikė prieš turkus

  • Teksto dydis:

Hamburge buvo sužaistas paskutinis Europos futbolo čempionato grupių etapo mačas. F grupėje susitiko Čekija ir Turkija.

Praėjus 10 minučių čekas Antoninas Barakas už grubų veiksmą nubaustas geltona kortele, o dar po tiek pat laiko tas pats Barakas ir vėl prieš save išvydo tokios pat spalvos kortelę, kas lėmė ir tai, jog ji pasikeitė ir į raudonos spalvos. Saugas turėjo palikti aikštelę.

Atrodo, turkams tai turėjo palengvinti užduotį, tačiau Čekija neblogai gynėsi ir neprileido varžovų prie savo vartų. Negana to, čekai, žaisdami mažumoje, kėlinio pabaigoje susikūrė progą – Davidas Jurašekas gavo kamuolį baudos aikštelėje ir smūgiavo į vartų centrą, bet vartininkas lengvai susitvarkė.

Savo įvartį turkai galiausiai pasiekė antrojo kėlinio pradžioje. Ismailas Yuksekas atiduoda perdavimą į baudos aikštelę Hakanui Calhanoglu ir šis nepalieka jokių šansų vartininkui iš Čekijos.

Nors ir mažumoje, čekai gavo progą atsitiesti – po tolimo kamuolio išmetimo iš užribio šis keliskart buvo pamuštas ir turkų vartininkas nesugebėjo jo sugauti. Tuo pasinaudojęs čekų kapitonas Tomašas Součekas stipriu smūgiu iš artimo nuotolio lygina rezultatą.

Nagais ir dantimis į rungtynes besikabinantys čekai siuntė kamuolį į vartus dar kartą, tačiau šįkart įvartis yra atšaukiamas dėl Jano Kuchtos pražangos.

Paskutinį žodį rungtynėse tarė turkai – po Orkuno Kokcu perdavimo baudos aikštelėje su kamuoliu atsidūręs Cenkas Tosunas smeigė paskutinę vinį į čekų karstą.

Galiausiai rungtynės baigėsi, o kartu su jomis ir Čekijos pasirodymas Europos futbolo čempionate.

Čekija 1 - 2 Turkija

    51' [0-1] Hakanas Calhanoglu

    66' [1-1] Tomašas Součekas

    90'+4 [1-2] Cenkas Tosunas

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių