Istorinį tašką Europos čempionate Sakartvelas iškovojo prieš Čekiją

Pirmajame Europos futbolo čempionato šeštadienio mače susitiko kol kas be taškų turnyre esančios Sakartvelo ir Čekijos rinktinės.

Rungtynes kiek tvirčiau ant kojų pradėjo čekai – po Adamo Hlozeko ir Patricko Schicko smūgių Sakartvelą gelbėjo tik vartininkas.

Čekija pirmieji pradžiugina savo sirgalius – A. Hlozekas pelno įvartį, tačiau čia įsikiša VAR teisėjas ir praneša, jog 21-erių puolėjas kamuolį lietė ranka, todėl įvartis nėra užskaitomas.

Nors čekai daugiau valdo kamuolį, kartvelai nepasiduoda ir pakėlę kelis kampinius, galiausiai pasiekė savo – baudos aikštelėje čekų žaidėjas kamuolį liečia ranka ir Georges Mikautadze realizuoja 11 metrų baudinį išvesdamas Sakartvelą į priekį.

Įsibėgėjus antrajam kėliniui visas rungtynes Sakartvelo vartininką terorizavęs P. Schickas galiausiai pasiekia savo – 59 minutę Lėverkuzeno „Bayer“ puolėjas lygina rezultatą.

Rungtynėms einant į pabaigą Sakartvelas turėjo auksinę progą išplėšti pergalę – per paskutines teisėjo pridėto laiko sekundes kartvelai išbėgo į greitą puolimą ir būdami trise prieš vieną čeką vis dėlto nesugebėjo persverti rezultato. Saba Lobjanidze smūgiuoti šiek tiek sutrukdė vartininkas ir kamuolys nuskriejo virš vartų.

Teisėjas po šio epizodo iškart paskelbė rungtynių pabaigą ir Sakartvelas įsirašė istorinį tašką Europos čempionatuose.


Sakartvelas 1 - 1 Čekija

45+3’ [1:0] Georges Mikautadze (11 m baudinys)

58’ [1:1] Patrikas Schickas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jobadzė

Jobadzė portretas
Visur pasaulyje rašoma "Georgia". Čia lansbergistai turbūt sugalvojo tą nesąmonę su "Sakartvelu" ? Greičiausiai ir patys gruzinai nežino, kas juos litofcai lansbergistai "sakartvelais" vadina.

gruzas pyle i lempa uz kartvelidze

gruzas pyle i lempa uz kartvelidze portretas
kokie dar sakvartelai bniat,visas pasaulis-gruzai,mes kartmelai kazkokie….

Baržomis

Baržomis portretas
Na gal Gana tyčiotis iš gruzinu su tuo Sakartveliu!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių