Istoriją kuriantis Sakartvelas ant menčių paguldė Portugaliją

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Europos futbolo čempionate buvo sužaisti paskutinieji grupių etapo susitikimai.

F grupės mače tarp lyderių Portugalijos ir čempionato debiutantų Sakartvelo rungtynės baigėsi kovingųjų kartvelų pergale ir patekimu į atkrintamąsias.

Jau antrąją rungtynių minutę kartvelai išsiveržė į priekį! Po greitos kontratakos Georges Mikautadze perdavė kamuolį Sakartvelo lyderiui Khvichai Kvaratskheliai ir šis stipriu smūgiu nuginklavo priešininkų vartininką.

Portugalai, atrodo, neliko patenkinti tokia rungtynių eiga ir pabandė atsakyti savo smūgiais, kurių jie susikūrė tikrai nemažai. Dvi neblogas progas pasižymėti turėjo legendinis Cristiano Ronaldo. Visgi tolimas jo baudos smūgis skriejo tiesiai į vartininką, o antrajame epizode baudos aikštelėje prieš 39-erių puolėją laiku iššoko kartvelų gynėjas ir blokavo smūgį. Iš Ronaldo jautėsi frustracija – dažnai apeliuodamas į teisėją jis susilaukė greitos geltonos kortelės.

Savo progas turėjo ir kartvelai – tas pats Kvaratskhelia ir vėl smūgiavo į artimąjį kampą, tačiau šįkart kamuolys atsitrenkė į išorinę tinklo dalį. Kėlinio pabaigoje veiksmo netrūko, tačiau rezultatas nepasikeitė ir komandos išėjo ilsėtis Sakartvelui pirmaujant 1:0.

Antrojo kėlinio pradžioje, po kampinio smūgiuoti bandė Ronaldo, tačiau ir vėl čia suskubo Sakartvelo gynėjai, užblokavę smūgį.

Kitoje aikštės pusėje kartvelai atsakė savo ataka – Otaras Kiteishvili darė reidą į baudos aikštelę ir priešininkas lietė jo koją, tačiau kritęs kartvelas teisėjo švilpuko neišgirdo. Žaidimas tęsėsi ir jau prie Sakartvelo vartų smūgį atliko Diogo Dalotas, bet smūgis buvo netikslus. Iškart po jo, teisėjas Sandro Schareris su VAR pagalba peržiūrėjo prieš tai vykusį epizodą prie portugalų vartų ir pakeitė nuomonę – skirtas 11 metrų baudinys. Jį puikiai realizavo G. Mikautadze, kurio smūgio trajektoriją vartininkas atspėjo, bet išgelbėti portugalų nesugebėjo. Sakartvelas sensacingai padvigubino rezultatą savo naudai 2:0.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą pakeistas C. Ronaldo – šios rungtynės portugalams nieko nelemia, todėl jų treneris Robero Martinezas nusprendė patausoti savo lyderį. Per pridėtą laiką portugalai dar turėjo porą progų, bet įvarčio taip ir nepelnė.

Kartvelai tikrai atrodė energingiau ir nusipelnė istorinės pergalės. Portugalai nerado būdų švelninti rezultatą ir teisėjui paskelbus rungtynių pabaigą tribūnose ir Sakartvele prasidėjo šventė.

Sakartvelas 2 - 0 Portugalija

    2' [1-0] Khvicha Kvaratskhelia

    57' [2-0] Georges Mikautadze (11m. baudinys)

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gogijos ir liks gogijomis

gogijos ir liks gogijomis portretas
nupirko portugalus,kaip pyt dat.

Pagarba

Pagarba portretas
gruzinams, kurie tik pas mus vadinami kartvelais, o likusioje Europoje - gruzinais. Žaidė kovingaI ir nusipelnė pergalės, o žymusis Ronaldo parodė tikrąjį savo veidelį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių