Australės breikerės pasirodymas olimpinėse žaidynėse tapo pajuokos objektu: ginti stojo D. Banevič

  • Teksto dydis:

Australė Rachael Gunn atvykusi į Paryžiaus olimpines žaidynes tapo interneto sensacija, jos pasirodymų vaizdo įrašai socialiniuose tinkluose peržiūrėti milijonus kartų.

R. Gunn, dar žinoma kaip B-girl Raygun arba tiesiog Raygun, yra 36-erių universiteto dėstytoja iš Sidnėjaus, savo kasdienį darbą derinanti su breiko karjera, rašo CNN.

Šeštadienį olimpinės breiko varžybos vyko Santarvės aikštėje. Ten Raygun trijose kovose demonstravo savo šokio judesius: „kengūros šuolį“, ridenimąsi atgal ir įvairius kūno judesius gulint arba šliaužiojant ant grindų.

Raygun teko kovoti ir prieš Lietuvos atstovę Dominiką Banevič-Bgirl Nicką, kuri Paryžiuje iškovojo sidabro medalį. Tuo tarpu australei visose kovose nepavyko pelnyti nė vieno taško. Vis dėlto jos šokio vaizdo įrašams paplitus internete, sportininkė pelnė ką kitą – viso pasaulio dėmesį.

Kritika

Žiūrovai juokėsi iš R. Gunn šokių judesių, kurie olimpinėse žaidynėse kiek išsiskyrė iš kitų breikerių rodomų sugebėjimų.

„Mano šuo ant žolės 30 sekundžių po to, kai baigiau jį maudyti“, – juokavo vienas „X“ vartotojas.

„Faktas, kad Raygun turi breiko daktaro laipsnį, daug ką pasako apie skirtumą tarp teorinių žinių ir realios patirties“, – rašė kitas.

R. Gunn susilaukė ne tik internautų, bet ir pasaulinio lygio garsenybių dėmesio.

„Manau, kad tai geriausia, kas kada nors nutiko olimpinėse žaidynėse“, – ant scenos sakė britų dainininkė Adelė, per koncertą Miunchene, Vokietijoje.

„Aš net nežinojau, kad šiais laikais breikas yra olimpinė sporto šaka“, – tikino atlikėja.

Adelė toliau pasakojo, kad ji ir jos draugai juokėsi „beveik 24 valandas“ iš R. Gunn šokio judesių, bet pridūrė, kad tai ją padarė „labai labai laiminga“.

Olimpinių žaidynių žiūrovai taip pat tyčiojosi iš R. Gunn uniformos – Australijos olimpinio sportinio kostiumo. Šis išsiskyrė iš jos konkurentų, kadangi daugelis vilkėjo gatvės stiliaus rūbus.

Tačiau kol internautai juokėsi iš australės pasirodymo, olimpietė D. Banevič apgynė sportininkę.

„Beprotiška matyti, kaip žmonės šiomis dienomis dėl peržiūrų peržengia visas ribas ir pagarbą kitam žmogui. Liūdna, kad žmonės susikoncentruoja į negatyvius dalykus ir neapykantą, nors buvo tiek daug nuostabių momentų breiko rungtyje olimpinėse žaidynėse. Nuostabu, kaip breiko lygis pakilo per pastaruosius metus ar net mėnesius. Kiekvieną kartą tobulėjame, nes šiai meno formai ribų nėra. Mes ir toliau tobulėsime, kol kai kurie „ekspertai“ skleis neapykantą ir kurs vaizdo įrašus gulėdami ant sofos. Jeigu norime pasaulį, kuriame kiekvienas gali būti savimi ir daryti savus dalykus, padaryti geresnį, pradėkime nuo savęs ir pripildykime jį pozityvumu ir pagarba. Tai prasideda nuo jūsų“, – rašė ji instagrame.

K. Štreimikio / LTOK nuotr.

Kaip australė pateko į olimpines žaidynes?

Daugelio žmonių mintyse kilo klausimas – kaip R. Gunn atitiko olimpinių žaidynių reikalavimus?

Kūrybiškumas man labai svarbus.

Nacionaliniui Australijos transliuotojui ABC breiko šokėjas Lucas Marie, kuris neseniai kartu su R. Gunn parašė straipsnį, teigė, kad atsakymas į šį klausimą yra paprastas.

„Okeanijos atrankos varžybose galėjo dalyvauti bet kuris breikeris arba breikerė iš Australijos arba Naujosios Zelandijos ir tai vyko Sidnėjuje 2023 metų spalį“, – sakė jis ABC.

„Ji laimėjo šias kovas sąžiningai. Ir tai tikrai niekam nebuvo staigmena“, – tikino L. Marie.

Kai kurie įtarė, kad ji pasinaudojo tarptautiniu dėmesiu olimpinėse žaidynėse siekdama paskatinti savo akademinę karjerą.

„Australijai turėtų būti gėda, kad jie leido šiai privilegijuotai baltaodei akademikei pasinaudoti olimpinėmis žaidynėmis tam, kad ši atliktų socialinį eksperimentą, kai jie galėjo suteikti galimybę aborigenų šokėjui su tikru talentu“, – teigė vienas komentatorius.

Anot „Daily Mail“, jos kvalifikacija lėmė teorijas, kad R. Gunn pasinaudojo savo olimpiniu debiutu, kad galėtų papildyti savo tiriamąjį darbą ir parodytų, kaip breiko įtraukimas į olimpines žaidynes gali neigiamai paveikti šį sportą Australijoje.

R. Gunn – Sidnėjaus „Macquarie“ universiteto dėstytoja, daktaro disertacijoje daugiausia dėmesio ji skyrę lyčių ir Sidnėjaus breiko kultūros sankirtai.

„Visi mano judesiai yra originalūs. Kūrybiškumas man labai svarbus. Išeinu ten ir parodau savo meniškumą. Kartais tai patinka teisėjams, o kartais – ne“, – sakė pati Raygun po varžybų Paryžiuje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Pasibaigusios Olimpinės žaidynės labiau nei akivaizdžiai parodė, kad Lietuvos sportas gilioje duobėje, nes prieš žaidynes kiek buvo gausiai girtasi, kiek medalių žadėta, kiek vilčių sudėta, o žaidynės parodė, kad lietuviai eiliniai apsišaukėliai, plaukikai apsišaukėliai, šuolininkai ligoniai nepasveikę, kiti vėl lyg invalidai, nu dar 3*3 nepavedė ir ta breikininkė. Iš vis, galvoju kad tas breikas nei tai sportas, nei tai šokiai, bet,kaip sakoma- iš bado šuo ir varškę bado, nors tiek , kad visai gėdos nebūtų. Lietuvos sportas- gili duobė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių