Baiminantis komplikacijų A. Palšytei nedelsiant atlikta operacija

  • Teksto dydis:

Lietuvos šuolininkei į aukštį Airinei Palšytei nesusiklostė Paryžiaus olimpinės žaidynės. Pirmajame atrankos etape lietuvė patyrė sunkią traumą ir baigė pasirodymą „Stade de France“ stadione.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, jog 32-ejų A. Palšytei plyšo kryžminiai kelio raiščiai bei meniskas.

Pradžioje šuolininkė visus informavo, jog jos operacija suplanuota rugsėjo mėnesiui, tačiau paaiškėjo, jog ją reikia atlikti nedelsiant ir lengvaatletei teko kuo skubiau grįžti į gimtinę, kur ją operavo žymus Lietuvos traumatologas Rimtautas Gudas.

Po operacijos A. Palšytė pasidalijo žinute socialiniuose tinkluose.

„Nors sakiau, kad mano operacija suplanuota rugsėjui, tačiau dienos šviesoje pasirodžius papildomai informacijai chirurgas nusprendė operaciją atlikti kuo greičiau, kad būtų išvengta galimų komplikacijų.

Taigi, vakar išskridome pirmuoju reisu namo ir aš jau esu po operacijos.

Pasak profesoriaus R. Gudo, operacija pavyko puikiai. Dabar man tereikia atlikti reikiamas reabilitacijos procedūras, po kurių grįšiu dar stipresnė nei anksčiau.

Noriu padėkoti Lengvosios atletikos federacijai, „Gijos klinikoms“ ir Vyteniui Trumpickui už labai sklandų ir greitą operacijos suorganizavimą bei ypatingą priežiūrą.

Ypatingas ačiū nuostabiausiam ir vienam geriausių chirurgų pasaulyje prof. R. Gudui. Taip pat Kostui Skrabuliui už tai, kad yra žmogus – rankos ir kojos, kai man to reikia.

 

 

Stengsiuosi jus nuolat informuoti apie savo sveikimo kelionę. Ačiū visiems už besąlygišką palaikymą“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė A. Palšytė.

Olimpinį auksą Paryžiuje šuolio į aukštį rungtyje pelnė Yaroslava Mahuchikh. Ukrainietė peršoko per 2 metrus iškeltą barjerą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
miela mergina, gaila dėl traumos, linkiu kuo greičiau pagyti.

Anonimas

Anonimas portretas
Linkime sveikatos it sekmes.

Keista

Keista portretas
Prancūzijoje yra superprofų būtent kelių sąnarių raiščių remontavime, nes tai populiariausia trauma tarp slidininkų. Galėjo vietoj išsioperuoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių