Dalis plaukikų grįžo į Lietuvą, jie trokšta tik atostogų

Lietuvos olimpiniai plaukikai Vytautas Janušaitis, Giedrius Titenis ir Mindaugas Sadauskas sutaria dėl vieno dalyko: atostogos bus skirtos atsiplaidavimui.

Šeštadienio popietį į Lietuvą sugrįžę plaukikai pasidalino savo mintimis su diena.lt

„Nelabai tikėjomės tokio pasitikimo su gėlėmis oro uoste. Nemaniau, kad kas nors mus pasitiks. Juk Rūtos Meilutytės su mumis kartu nėra, todėl nebuvo ko čia ir važiuoti, - tik išlipęs iš lėktuvo sakė plaukikas Vytautas Janušaitis. – Mūsų rezultatai yra žymiai kuklesni negu jos, tačiau malonu, kad žmonės atvyko mūsų pasveikinti“.

30-metis Lietuvos plaukikas 200 m kompleksinio plaukimo galutinėje įskaitoje buvo 13-as. Kalbėdamas apie savo rezultatus sportininkas neslėpė, kad pasiekė tai, ko tikėjosi. „Norėjau plaukti pusfinalyje. Tai pasiekti man pavyko. Patekti į finalą buvo sunku, varžovų rezultatai buvo labai aukšti, tikėtis plaukti finale – tikrai būtų buvę naivu, - kalbėjo plaukikas. – Trylikta vieta – nėra blogai“.

Daug šurmulio sukėlusi naujiena, kad sportininkas mąsto, ar verta tęsti sportininko karjerą, pasak jo paties, kol kas tik didelis muilo burbulas. „Tiesiog pasakiau, kad šiuo metu negalvoju apie ateitį. Tiesiog noriu pailsėti, o po to jau viskas bus matyti. Dabar – atostogos. Noriu kuo daugiau laiko praleisti su drauge ir apie nieką negalvoti. Mėgausiuosi nieko neveikimu, nes sportinis režimas nuvargino“, - šypsojosi sportininkas.

23-ų metų Giedrius Titenis, kuris 200 m plaukimo krūtine distancijoje iškovojo aštuntą vietą, neslėpė geros nuotaikos. „Pagaliau grįžau namo, - rėžė plaukikas. – Juk galima sakyti, kad intensyvaus sportinio režimo buvo laikomasi du mėnesius, tik porą dienų pralaidau namuose“.

Paklaustas apie pasiektu rezultatus olimpinėse žaidynėse, plaukikas sakė, kad galėjo viskas būti ir geriau. „Tačiau gavosi taip kaip gavosi. Finale pats savęs nesupratau. Palūžau, nesusitvarkiau su psichologija, neatlaikiau spaudimo. Anksčiau to nėra buvę, matyt, tai yra ženklas, kad reikia patobulėti psichologiškai. Juk visi sportininkai naudojasi sporto psichologų pagalba, reiškia ir man to reikės“, - šypsojosi G. Titenis.

Jis tik patvirtino savo kolegos žodžius, kad gausaus pasitikimo Vilniaus oro uoste nesitikėjo. „Manėme, kad eisime ir praeisime. Sveikinimų tikėjomės tik iš tėvelių, - juokėsi plaukikas. – Dabar laikas pagalvoti apie atostogas, bet prisipažinsiu, kad net nežinau, kaip jos atrodys. Noriu nulėkti iki Karklės, į muzikos festivalį. Daugiau didelių planų neturiu, tačiau galvoju, kad reikia baigti tatuiruotę ant dilbio. Per vieną kartą neišeina, o tuoj plaukti reikės, todėl reikia pasiskubinti. Esamas piešinys neturi konkrečios simbolikos, dabar galvoju apie drakoną arba tigrą“, - atviravo sportininkas.

Jis pasidžiaugė jaunosios R. Meilutytės iškovotu aukso medaliu. „Rūta – geras pavyzdys. Mergaitė išvažiavo iš Lietuvos, gavo puikiai sąlygas sportuoti ir turi puikų rezultatą. Turime apie tai susimąstyti. Reiškia, Lietuvoje kažko trūksta. Visų pirmą, reikia kalbėti apie plaukimo bazes, kuriose vaikai galėtų treniruotis. Talentų Lietuvoje tikrai netrūksta, tačiau tokia jau ta situacija mūsų šalyje. Darome viską, kas yra įmanoma iš to, ką turime“, - sakė olimpietis.

Olimpinėse žaidynėse debiutavęs Mindaugas Sadauskas prisipažino, kad tikėjosi geresnių rezultatų. „Tik nuvažiavęs tikėjausi kažko labai įspūdingo, tačiau panašu buvo ir universiadoje. Matyt, jau galima prisipažinti, kad prieš pat startą šiek tiek drebėjau iš jaudulio. Juk tai labai svarbus startas. Buvo ko jaudintis, - sakė jau du metus JAV gyvenantis ir besimokantis plaukikas. – Galbūt pritrūko laiko pasiruošimui, nes pakvietimą į žaidynes gavau paskutinę akimirką“.

Prabilęs apie būsimas atostogas, M. Sadauskas užsiminė, kad kelias savaites pabuvęs Lietuvoje turės keliauti atgal į JAV. „Nuo mažumės svajojau išvažiuoti mokytis į Ameriką. Įgyvendinau šią svajonę. Per atostogas būsiu su šeima ir apie nieką negalvosiu“, - pabrėžė plaukikas.

„Tai, ką padarė šiais metais R. Meilutytė – fantastika. Dabar jau galvoju apie kitas olimpines žaidynes. Smagu, kad apie Lietuvos plaukikus žino net krepšininkai. Dabar pats žinau, aks yra olimpiada, todėl po keturių metų tikiuosi geresnių savo rezultatų“, - sakė M. Sadauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
sveikinimai plaukikams,jus saunuoliai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių