Atkaklus mūšis virė iki paskutinių sekundžių

Gabrielius Maldūnas gal ir nėra įspūdingiausias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)  žaidėjas, bet savo kovingumu nepalieka abejingų. Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ aukštaūgis metimų paskutinę sekundę pakėlė ant kojų visą namų areną ir išplėšė itin svarbią pergalę 86:84 susitikime su ambicinguoju Jonavos „CBet“ klubu.

Gabrielius Maldūnas nuo pat mačo Panevėžyje pradžios ėmė įrodinėti, kad šiandien bus jo diena. Vien iki ilgosios pertraukos puolėjas surinko 16 taškų ir neleido svečiams dominuoti aikštėje. Tiesa, antrajame kėlinyje jonaviečiai po Martino Laksos tritaškio su Manto Rubštavičiaus pražanga buvo atitrūkę 40:27.

Po ilgosios pertraukos šeimininkai, savo gretose neturėję patyrusio legionieriaus Željko Šakičiaus, prisiminė savo arsenale turintys tolimo skriejimo pabūklus. Po serijos tritaškių ir  esto Kristiano Kullamae tolimos bombos jie atstatė pusiausvyrą (46:46). Kėlinio pabaigoje į priekį vėl truktelėjo Jonavos klubas (64:60), nors Artūras Valeika nesportiškai sustabdė panevėžiečių senbuvį Vytenį Lipkevičių. 

Lemiamame ketvirtyje vadžias į savo rankas perėmė jaunasis Paulius Murauskas. "Žalgirio" klubui priklausantis jaunuolis ne tik pats rinko taškus, bet ir puikiai dengė Jonavos ekipos aukštaūgį Goraną Huskičių. Serbas pirmuosius savo taškus pelnė tik likus žaisti dvi minutes ir persvėrė rezultatą, bet jam vėl atsakė P. Murauskas – 79:78. Svarbų tritaškį pataikė M. Rubštavičius, tačiau Glynno Watsono baudų metimai ir G. Huskičiaus dvitaškis likus 17 sekundžių išlygino rezultatą – 84:84.

Panevėžio klubas savo atakai išnaudojo visą likusį laiką, o pergalingus taškus paskutiniu prasiveržimu pelnė G. Maldūnas.

Vidurio puolėjas surinko dvigubą dublį. Jis pelnė 20 taškų (10/12 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 10 kamuolių ir perėmė vieną kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, 2 kartus suklydo, 4 sykius prasižengė ir finišavo su 24 naudingumo balais. Kristianas Kullamae surinko 19 taškų (5/9 tritaškių, 4 rez. perd.), Paulius Murauskas 11 (5/6 dvitaškių), Jamelas Morrisas ir Mantas Rubštavičius po 9.

Jonaviečių ekipoje vėl pastebimas buvo LKL naujokas G. Watsonas. Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) kovose skambiai debiutavęs amerikietis šį kartą su 20 taškų buvo rezultatyviausias komandoje. Dovis Bičkauskis pridūrė 17 taškų (3 per. kam.), Jeffery Garrettas 13 (7 atk. kam., 3 rez. perd.), Artūras Valeika 9 (5 atk. kam., 4 klaidos), Edvinas Šeškus 8 (6 rez. perd.).

"Cbet" komandai, nusmukusiai į 6-ąją poziciją, tai buvo jau ketvirtas pralaimėtas susitikimas iš eilės. Pastarąjį sykį jonaviečiai LKL pergalę šventė lapkričio 28 d. Panevėžiečiai, atvirkščiai, pastaruoju metu gerina savo pozicijas. Prieš keletą dienų jie patiesė savo tiesioginius turnyro lentelės oponentus Alytaus „Wolves“ krepšininkus ir juos pavijo rikiuotėje. Abi šios komandos, kaip ir Vilniaus „Rytas“ bei Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ turi po 10 pergalių.

Artimiausias namų rungtynes „7bet-Lietkabelis“ žais sausio 11 d. – Panevėžyje svečiuosis Slobožanskės „Prometey“, o sausio 14 d. atvyks Klaipėdos „Neptūnas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių