Juodkalniečius be gailesčio triuškinę 20-mečiai aštuntfinalyje kausis su turkais

  • Teksto dydis:

Lietuvos U20 vaikinų rinktinė (2-1) kaip reikiant atsitiesė po pralaimėjimo slovėnams ir pergalingai užbaigė grupės etapą Europos čempionate.

Laimono Eglinsko kariauna 96:48 (27:10, 22:14, 22:13, 25:11) sutriuškino Juodkalnijos rinktinę (0-3) ir D grupėje užėmė antrąją vietą.

Senojo žemyno pirmenybių aštuntfinalis vyks trečiadienį. Jame mūsiškiai susidurs su C grupės trečiąja komanda – Turkija (1-2).

Mače su juodkalniečiais lietuviai į priekį nurūko pačiomis pirmosiomis minutėmis. Pirmojo kėlinio pabaigoje varžovų vyr. treneris pratrūko, užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš rungtynių, o lietuviai jo auklėtinius jau buvo pasiuntę į lengvą nokdauną – 27:10. Antrajame ketvirtyje mūsiškiai toliau didino atotrūkį ir pirmąją dalį užbaigė pirmaudami daugiau nei dvigubai – 49:24.

Vaizdas ant parketo nesikeitė ir po pertraukos. Paskutiniąją dešimties minučių atkarpą lietuviai pasitiko su milžiniška persvara (71:37), o galiausiai sutvarkė formalumus ir įsirašė antrąją pergalę įmesdami lygiai dvigubai daugiau taškų už priešininkus.

Svariausiai prie abejonių nekeliančio laimėjimo prisidėjo lyderių ketveriukė: Matas Vokietaitis (17 tšk., 6 atk. kam., 19 naud. bal.), Paulius Murauskas (13 tšk., 12 atk. kam., 25 naud. bal.), Motiejus Krivas (13 tšk., 7 atk. kam., 18 naud. bal.) bei Kajus Kublickas (14 tšk., 6 rez. perd., 18 naud. bal.). Taškais pasižymėjo visas Lietuvos dvyliktukas.

Lietuva: Matas Vokietaitis 17, Kajus Kublickas 14, Paulius Murauskas ir Motiejus Krivas po 13, Vytautas Žygas 11, Rytis Šakaitis 9, Gediminas Alisas 6.

Juodkalnija: Čedomiras Žižičius ir Petaras Miničius po 8, Vasilije Todorovičius ir Lazaras Mirotičius po 7, Jakša Pejovičius ir Vladimiras Sudaras po 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reiktu dar kokia

reiktu dar kokia portretas
bisau gvineja ir bruneju nukaut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių