Po pralaimėjimo – trijulių rinktinės trenerio pyktis: nebuvo šaltų smegenų

„Mes turime norėti laimėti, mes juk žaidžiame už Lietuvą!“ – nuaidėjo garsus Lietuvos trijulių krepšinio rinktinės trenerio Dainiaus Novicko šūksnis po debiutinių rungtynių olimpinėse žaidynėse.

Garsiojoje Paryžiaus Santarvės aikštėje lietuviai 14:21 nusileido prieš trejus metus Tokijuje olimpinių čempionų titulą iškovojusiems latviams.

Kepinant 34 laipsnių karščiui vykusias rungtynes iš tribūnų, kuriose netrūko mūsų šalies komandos sirgalių, su trispalve rankose stebėjo ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Tačiau viename olimpinio kaimelio name, tik kiek aukščiau už lietuvius gyvenantys latviai aikštėje nuo pat mačo pradžios diktavo savo sąlygas.

Mūsų šalies krepšininkai pirmavo tik kartą – 1:0, kai baudą pataikė Evaldas Džiaugys. Netrukus Latvijos ekipa dviem taškais vertinamu tolimu metimu persvėrė rezultatą (2:1). Sužaidus dvi minutes olimpinių čempionų pranašumas jau buvo 5:1, o įpusėjus dvikovai jie jau pirmavo 12:4. Pergalingą metimą, likus žaisti 3 sek., iš toli pataikė Nauris Miezis.

Lietuvos rinktinei 8 taškus pelnė Aurelijus Pukelis, kuriam pirmoje mačo pusėje buvo prakirstas veidas ir medikams teko stabdyti kraują. Gintautas Matulis įmetė 4 taškus, E. Džiaugys – 2, o abu Šarūno Vingelio metimai skriejo pro šalį.

Latvijai daugiausia taškų pelnė abu šioje ekipoje žaidžiantys Tokijo olimpiniai čempionai. N. Miezis įmetė 9, Karlis Lasmanis – 7, Francis Lacis įmetė 4, Zigmaras Raimo – 1.

Latviai pataikė 6 iš 18 tolimų metimų, lietuviai – vos 1 iš 12.

„Nesu matęs taip žaidžiančių vyrų. Viską, ką kalbėjome prieš rungtynes, atvirkščiai padarėme. Manau, tai tikrai jaudulys, nes nebuvo šaltų smegenų. Triskart neįmetėme tolimų metimų. Jei atvirai, galvojau, kad taip ir bus pirmose rungtynėse. Rytoj treniruotės tikriausiai nebus, nes, atrodo, kad vyrai kaip su maišais vaikšto. Skaudu žiūrėti, nes žinau, kaip jie gali žaisti. Bet tai tik vienerios rungtynės, smagu, kad laukia dar šešerios. Bet jei taip žaisime, tai devintą, o ne aštuntą vietą užimsime“, – emocingai kalbėjo D. Novickas.

Treneris dėkojo ir komandą palaikantiems, ir ją kritikuojantiems, tačiau prisipažino rungtynių metu negirdėjęs, kas darosi tribūnose.

„Koks buvo palaikymas, pasakysiu rytoj, kai pažiūrėsiu per televizorių, nes šiandien nieko aplinkui negirdėjau. Visas dėmesys į aikštę. Žaidėjai žiūri į mane, turime sutartinius ženklus. Bet jei aš parodau derinį, vienas žmogus bėga ne ten, kur reikia, tai yra blogai. Gerai, kad turime laiko iki kitų rungtynių“, – sakė strategas.

Antrąsias olimpinio turnyro rungtynes lietuviai žais trečiadienį 23.05 val. Lietuvos laiku su Prancūzijos krepšininkais.

Šaltinis: LTOK

Taip pat žiūrėkite: Į Paryžių išvyko dvi ambicingos Lietuvos trišuolininkės



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių