Jauniausios COVID-19 aukos gyvybė užgeso Kaune: vyras buvo vos vyresnis nei 30-ies

  • Teksto dydis:

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė apie vienuolika naujų mirties atvejų nuo koronaviruso. Tarp jų – ir jauniausia auka nuo pandemijos pradžios, kurios gyvybė užgeso LSMU Kauno ligoninėje.

Portalo šaltinių duomenimis, miręs asmuo – vyras.

LSMU Kauno ligoninės vyriausiasis komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas portalo žurnalistams teigė, kad miręs asmuo buvo kiek vyresnis nei 30 metų amžiaus. „Turėjo ir gretutinių ligų“, – teigė S. Tvirbutas.

Antradienio popietę vykusioje Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) spaudos konferencijoje platesnės informacijos specialistai apie mirusį asmenį suteikti negalėjo. „Neturiu jokių įgaliojimų pateikti kokios nors informacijos apie šį asmenį. Tokią informaciją gali teikti tik artimieji arba gydymo įstaiga, jeigu tam turi artimųjų sutikimą. Galiu tik pasakyti, kad žmogus turėjo lėtinių ligų ir priklausė rizikos grupei dėl šių lėtinių ligų“, – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

LSMU ligoninėje situacija išlieka įtempta

Pasak komunikacijos specialisto S. Tvirbuto, LSMU Kauno ligoninėje situacija vis dar išlieka įtempta – čia gydoma apie 140 COVID-19 pacientų. 

Vieną didžiausių šalyje COVID-19 pacientų srautų turinčioje LSMU Kauno ligoninėje sustabdyta ir dalis terapinių paslaugų. „Padalinius turime ir centre – Laisvės al. 17, taip pat Hipodromo g. 13. Ten visos paslaugos teikiamos – ir planinės, ir skubios. Mes ambulatorines paslaugos irgi dar teikiame – odos venerinių ligų ir akušerinių ligų“, – informavo S. Tvirbutas. 

Kaip teigė ligoninės atstovas, į LSMU Kauno klinikų pagalbos prašymą padėti medikams atsiliepė daug savanorių. „Savanoriai gerai. Jie pakeičia slaugytojų padėjėjus, kurie ateina dirbti pas mus į kitą padalinį. Bet ligonių skaičius toliau auga. Situacija išlieka sudėtinga“, – sakė ligoninės atstovas.

Freepik.com nuotr.

S. Tvirbuto teigimu, į Infekcinių ligų skyrių savanorių nukreipti neskubama – čia taikoma sudėtinga darbo specifika. „Jie nukreipiami į kitus skyrius, iš kurių ateina specialistai padėti mums į Infekcinių ligų skyrių – šiame skyriuje yra sudėtinga darbo specifika“, – portalo žurnalistams kalbėjo komunikacijos specialistas.

Per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 1109 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė vienuolika žmonių, antradienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Dėl kitų priežasčių mirė keturi žmonės. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 26 tūkst. 841 asmenys, 20 tūkst. 584 – tebeserga, 5962 – pasveiko. Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 221 žmogus, dėl kitų priežasčių – 74 užsikrėtusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 49 tūkst. 271 žmogus. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 430 įvežtinių atvejų.

Praėjusią parą ištirti 12 tūkst. 762 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirta 1 mln. 119 tūkst. 422 ėminių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Durnus lietuvius reikia gydyt ne vaistais, o baudom. Be jų jie negali gy enti, jie pripratę, kad dulkintų kas tik netingi. Baudžiauninkėliai...

Sk

Sk portretas
Debiliniam troliam - gretutinis sutrikimas gali būti padidintas kraujospūdis, kurį turi dauguma arba alerginė astma, neįsivaizduokit, kad žmogus būtinai leisgyvis. Beveik visi mes turim kažkokių sveikatos nusiskundimų, durniai

AŠ portretas
Pakol bus tokių kurie nesilaiko reikalavimų tai ir bus mirštančių ir sergančių.Reikia didesnės kontrolės ir baudų .Nes buki savo rašys ir nemastys ,kad krizė dėl jų bukumo bus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių