„Ortopedijos Centre“ – dar daugiau galimybių padėti

  • Teksto dydis:

Ortopedijos priemonių ir paslaugų teikimo Lietuvoje vienas lyderių – „Ortopedijos Centras“ siūlo pagalbą ir konsultacijas raumenų-skeleto problematikos klausimais. Gali atlikti reikiamus tyrimus, procedūras, kurios sugrąžins komfortą, gerą savijautą ir sveikatą. Taip pat gali pagaminti tik jums pritaikytus ortopedinius gaminius.

Ortopedai-traumatologai

Galimybė judėti ir tai daryti be skausmo yra neįkainojama. Fizinis aktyvumas padeda pajusti gyvenimo džiaugsmą, stiprina tarpusavio ryšius ir suteikia pasitikėjimo savimi.

Kuo anksčiau suskubus ieškoti pagalbos, tuo efektyvesni ir greitesni rezultatai. Prevencija ir kreipimasis konsultuotis, kol nepageidaujami pokyčiai ir nemalonūs pojūčiai neįsisenėjo, – paprastesnis kelias, tačiau išeičių verta ieškoti ir gerokai uždelsus. Kaune įsikūręs „Ortopedijos Centras“ turi gerų naujienų – nuo birželio ortopedų-traumatologų konsultacijos prieinamos ir Kauno padalinyje. Taip pat priimami pacientai, turintys šeimos gydytojo siuntimą.

R. Didaitės nuotr.

Hialurono rūgšties injekcijos į sąnarius

Artrozė – sąnario kremzlės susidėvėjimo požymis – pasireiškia ne tik vyresnio, bet ir jaunesnio amžiaus žmonėms. Sąnarinis skystis tampa „skystesnis“ ir praranda dalį savo sutepimo savybių.

Priežastys gali būti įvairios: vienpusis spaudimas, nepakankamas fizinis aktyvumas, antsvoris, įgimta ar įgyta netaisyklinga sąnarių padėtis.

Pažengusios artrozės stadijoje kremzlė gali visiškai susidėvėti kaulams trinantis vienas į kitą. Todėl svarbu sustabdyti trinties procesą ankstyvoje stadijoje.

„Ortopedijos Centro“ gydytojai – aukštos kvalifikacijos ir pasitelkiantys efektyviausius gydymo metodus.

Vienas tokių – hialurono rūgšties injekcijos į sąnarius.

Gydant hialurono rūgštimi, skystis įšvirkščiamas į sąnarį iš išorės ir palaiko sąnario tepimą natūraliu sąnariniu skysčiu.

R. Didaitės nuotr.

Efektyvios PRGF procedūros

Užkluptiems artozės „Ortopedijos Centras“ taiko ir dar vieną pagalbos būdą – PRGF procedūrą (angl. Plasma Rich in Growth Factors – plazma praturtinta augimo faktoriais).

Plazmos technologijos taikymas ortopedinėje chirurgijoje ir sporto medicinoje –vienas iš efektyviausių klubo, kelio, stuburo ar kt. artrozių gydymo būdų. Taip pat jis taikomas lėtinių sausgyslių, raiščių ir raumenų traumoms gydyti bei greičiau atsistatyti po lūžių ar chirurginių intervencijų. Tai gali būti alternatyva rekonstrukcinei chirurgijai lėtinėms sausgyslių problemoms, ūmiems sausgyslių plyšimams, degeneraciniams sausgyslių plyšimams, raumens plyšimams.

„Endoret“ PRGF technologija taikoma tiek chirurgiškai, tiek ambulatoriškai, tiksliai vadovaujantis Biotechnologijų Instituto taikymo protokolais.

„Endoret“ PRGF yra vienintelė augimo faktoriais praturtinta plazmos technologija, kurios veiksmingumas yra įrodytas I lygio klinikiniais tyrimais. Jos taikymas gali sulėtinti ligos progresavimą, sumažinti skausmą ir uždegimą, pagerinti paciento judumą ir gyvenimo kokybę.

Gydymą PRFG injekcijomis išpopuliarino profesionalūs aukščiausio lygio sportininkai, pradėję naudotis šių injekcijų teikiamomis galimybėmis, kad išsigydytų sunkias traumas. 

Venų problemoms spręsti – angiochirurgai

Jeigu vargina kojų patinimai, skausmai, atsiradęs kojų nuovargis, sunkumas, blauzdų niežulys, kraujosrūvos, pradeda ryškėti kojų venų tinklas ar giminėje yra venų varikozės atvejų, tuomet vertėtų pasikonsultuoti su kraujagyslių chirurgu.

„Ortopedijos Centre“, adresu – Jonavos g. 16, bus apžiūrėtos kojų venos, atlikta kojų venų echoskopiją. Jeigu prireiktų bus parinktos kompresinės kojinės, atlikta skleroterapijos procedūra, gali būti rekomenduoti kiti gydymo būdai.

Skleroterapija – vienas saugiausių venų varikozės ir retikulinių venų gydymo metodų. Į išsiplėtusias venas, kapiliarus suleidžiami vaistai. Po procedūros dėvimos elastines kojinės. Jos padeda sumažinti mėlynių atsiradimą, didina gydymo efektą, netgi sumažina procedūrų skaičių, apsaugo nuo giliųjų venų trombozės.

Individualūs ortopediniai gaminiai

Įvykus traumai, po operacijos ar gijimo proceso metu dažnai reikalingas individualiai ortopedo-techniko pagamintas įtvaras ar kitas ortopedinis gaminys.

„Ortopedijos Centre“ dirba profesionalūs ir didelę patirtį sukaupę ortopedai-technikai, kurie pagal gydytojo paskyrimą ar rekomendaciją ir gamins bei pritaikys reikiamą ortopedinę priemonę vaikams ar suaugusiems.

Individualiai gaminami gaminiai. R. Didaitės nuotr.

Individualiai gaminami ortopediniai vidpadžiai vaikams ir suaugusiems gali padėti išvengti sveikatos bėdų ateityje.

Ortopedinių vidpadžių ypatumas – jie gali būti gaminami pagal individualius kiekvieno poreikius ir padeda beveik kiekvienam: sportininkui, vaikui ar seneliui, sergančiam diabetu ar sunkiai dirbančiam pacientui.

Kiekvienu atveju įdėklams gaminti parenkamos skirtingos medžiagos: oda, mikrokamštis, specialios šiuolaikinės „kvėpuojančios“ medžiagos, pasižyminčios aromatizuojančiomis savybėmis. Plačiau apie vidpadžius – čia.

Ortopedijos Centre“ taip pat gaminami galūnių – rankų ir kojų protezai, kurie yra 100 proc. kompensuojami Teritorinių ligonių kasų.

Pėdų skaitmeninis tyrimas

„Ortopedijos Centre“ atliekamas skaitmeninis Pedomedic pėdos tyrimas. Įvertinus daug parametrų – pėdos ilgį, plotį, vidinio ir išorinio pėdos skliauto kraštų aukštį, specialistas gali tiksliai pamatyti netaisyklingo spaudimo taškus bei deformacijas.

Išsiaiškinus situaciją ir identifikavus pėdų problemas pritaikomi inovatyvūs IGLI vidpadžiai, palaikantys pėdos skliautą reikiamoje padėtyje, sustiprinantys pėdos kaulinę architektūrą, aktyvuodami pėdos raumenis, treniruojantys pėdą, skliautą ir taip padėdami siekti ilgalaikio gydymo efekto.


„Ortopedijos Centro“ specialistai konsultuoja pacientus trijuose padaliniuose:

Kaune (Jonavos g. 16); tel. nr. 8 37 332279;

Vilniuje (Kalvarijų g. 62); tel. nr. 8 5 273 3402;

Klaipėdoje (Danės g. 9); tel. nr. 8 46 256 102.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
Buvau pas gydytoją traumatologą Gerulaitį Labai malonus, geras gydytojas, malonios sesutės, rekomenduoju.

Pastaba

Pastaba portretas
Bet su atskiru įėjimu neįgaliesiems.

Nijole

Nijole portretas
Ortopedijos centras be panduso neįgaliesiems.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių