Dėl potvynio automobilių perkėla Šilutės - Rusnės kelyje stabdo darbą

Kelyje Šilutė-Rusnė ketvirtadienio vakarą vanduo pakilo iki 85 centimetrų. Dėl to darbą nutraukė perkėla, BNS pranešė Eismo informacijos centras.

Pasak pranešimo, vandens lygis šio krašto kelio viename ruože vis kyla. Lengvųjų transporto priemonių ir gyventojų perkėlimas specialiomis „Klaipėdos regiono keliai“ transporto priemonėmis yra nutrauktas.

Užlietu kelio Šilutė–Rusnė ruožu gyventojai ir jų lengvosios transporto priemonės buvo pradėtos kelti, kai vandens gylis pakilo daugiau kaip 20 centimetrų.

Perkėlimas nutraukiamas, kai užliejamo kelio ruožo vandens gylis yra daugiau kaip 80 centimetrų arba atsiranda kitų pavojingų reiškinių, tokių kaip ledonešis, stipri srovė.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, šiuo metu Šilutės rajone vanduo yra užliejęs apie 9,15 tūkst. hektarų plotą. Apsemtos 8 sodybos, kuriose gyvena 11 žmonių. 15 apsemtų kaimų teritorijos - be sodybų. Saugų, Juknaičių, Kintų, Šilutės ir Usėnų seniūnijose užlieta daugiau kaip 23 kilometrai kelių.

Pagėgių savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad jos teritorijoje šiuo metu apsemta apie 15 tūkst. hektarų ploto teritorija.

Potvynio atskirti devyni kaimai: Krakeniškių, dalis Šakininkų ir Bitėnų, Plaušvarių, Nausėdų, Pelenių, Kucų, Vyčių, Lazdėnų. Iš viso apsemta 21 sodyba su 72 gyventojais, šeši iš jų - mokyklinio amžiaus. Vilkyškių, Lumpėnų, Pagėgių ir Stoniškių seniūnijose vanduo užliejęs daugiau kaip 89,75 kilometrus kelių.

Moksleiviams šiuo metu atostogos, tad problemų dėl mokinių perkėlimo į mokyklas nekyla.

Visose apsemtų vietų teritorijose pastatyti įspėjamieji ženklai dėl apsemtų kelių. Seniūnai susisiekia su visais apsemtų sodybų gyventojais. Visos šiuo metu apsemtos sodybos yra pasiekiamos.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovai informavo, kad esant potvyniui budėjimas yra sustiprintas. Sustiprintas ir policijos budėjimas prie potvynio teritorijos kelių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, naudodamasis Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą, išsiuntė pranešimus apie potvynį Pagėgių seniūnijos, Šilutės ir Klaipėdos rajonų gyventojams į jų mobiliuosius telefonus. Pranešime rašoma: „Staiga pakilo Nemuno vanduo. Gresia užtvindymo pavojus. Paskelbta ekstremalioji situacija Šilutes rajono savivaldybėje. Gyventojų prašome pasirūpinti savo saugumu ir susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į potvynio zoną. Perspėkite kitus“.


Šiame straipsnyje: ŠilutėpotvynisperkėlaRusnė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Margarita

Margarita portretas
Dar jie apie atominę elektrinę ir savo palydovą kosmose svajoja, o paprasčiausio tilto nesugeba pastatyti

To Margarita

To Margarita portretas
Mažule, turbūt durnaropių džemo užvalgei ar pamokų neparuošei.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių