AEI bendrijoms, įmonėms ir ūkininkams – 3,4 mln. eurų paramos kaupikliams

  • Teksto dydis:

Atsinaujinančių išteklių energijos (AEI) bendrijos, piliečių energetikos bendrijos, įmonės ir ūkininkai gali pretenduoti į 3,4 mln. eurų paramą iki 500 kW elektros kaupikliams, pranešė Energetikos ministerija.

„Ūkininkai ir smulkios įmonės, kurios turi nedidelės galios saulės ir vėjo elektrines, neretai susiduria su tuo, kad jų pasigamintą energiją ne visada gali sunaudoti savo reikmėms. Todėl yra labai svarbu turėti galimybę kaupti perteklinę energiją ir ją panaudoti vėliau“, – pranešime teigė energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė.

Paraiškas Lietuvos energetikos agentūrai (LEA) galima teikti iki gruodžio 6 dienos. Jas gali teikti bent vienerius metus veikiančios labai mažos ir mažos įmonės, atsinaujinančių išteklių energijos bendrijos, kai dalininkais nėra vidutinės įmonės ar savivaldybių valdomos įmonės, ir piliečių energetikos bendrijos.

Įmonės, ūkininkai ir bendrijos, kurių bent vienas dalininkas yra įmonė arba ūkininkas, galės gauti iki 25 proc. visų kaštų finansavimą  (bet ne didesnį nei 93 tūkst. eurų be PVM), kitos bendrijos – iki 30 proc. (iki 111 tūkst. eurų).

Praėjusią vasarą visi šie subjektai galėjo pretenduoti į 64 mln. eurų paramą saulės elektrinėms, tačiau per du mėnesius pateikė paraiškų tik už 4 mln. eurų.

Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos (LAIEK) prezidentas Martynas Nagevičius šį faktą pavadino „visišku fiasko“. Tuo metu energetikos ministras Dainius Kreivys tikino, kad rudenį planuojamas naujas kvietimas bus „geresnėmis sąlygomis“.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cia GLUSU iesko kas MOKES !!!! DDDDD DE B I L A I

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
Man irgi reikia, bet laukiu akcijos su 90 proc nuolaida....

ble ble

ble ble portretas
turciu selpimas ubagu pinigais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių