A. Armonaitė: lūžis Lietuvos bankų sektoriuje įvyks, kai ateis dar vienas žaidėjas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad Vokietijos banko „Commerzbank“ sprendimas ateiti į Lietuvą dar nerodo lūžio taško šalies sektoriuje. Anot jos, lūžis įvyks tada, kai atvyks dar vienas žaidėjas, teikiantis finansines paslaugas.

„Lūžis Lietuvos bankų sektoriuje bus tada, kai ateis dar vienas žaidėjas su finansinių paslaugų teikimu. Ne tik su atstovybėmis, bet ir su bankinėmis paslaugomis, kaip mes pripratę gauti, ir verslas, ir gyventojai“, – laidoje „ELTA kampas“ kalbėjo A. Armonaitė.

„Commerzbank“ nebuvo aišku ar ateis, iki pat lapkričio mėn., kai nuvykome su komanda į Frankfurtą ir papasakojome apie Lietuvą. Matyt, banko vadovybė susimąstė, kad gal čia ir įdomūs dalykai vyksta“, – pažymėjo ji.

A. Armonaitė aiškino, kad siekiant didesnio užsienio bankų įsitraukimo į Lietuvos rinką reikia „mažiau šnekėti, o daugiau daryti“. Ji ragino rengti aukšto lygio vizitus į bankų vadovybes bei pristatyti šalį ir jos galimybes.

„Ir toks banko buvimas Lietuvoje, atidaryta atstovybė, bus galima dirbti su verslo klientais pirmiausia, jau geriau negu prieš tai, kai nebuvo jokio. Bet reikia dirbti šita kryptimi, mažiau šnekėti, o daugiau daryti“, – sakė ministrė.

„Daroma labai paprastai – reikia aukšto lygio vizitų į aukšto lygio bankų vadovybes, gero Lietuvos pristatymo, turi visa sistema dirbti, nuo Ekonomikos iki Finansų ministerijos ir tada bus Lietuvoje bankų“, – aiškino ji.

ELTA primena, kad „Commerzbank“ šių metų gruodį planuoja atidaryti naują atstovybę Lietuvoje, įsikūrusią Vilniuje. Vykdydamas tarptautinę augimo strategiją, bankas pripažįsta didelę Baltijos regiono svarbą, rašoma „Commerzbank“ puslapyje.

Naujoji atstovybė Lietuvos sostinėje Vilniuje taps trijų Baltijos valstybių – Estijos, Latvijos ir Lietuvos – centru.

Prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius sako, kad naujo rinkos dalyvio atsiradimas šalyje padidintų konkurencingumą ir pagerintų sąlygas finansų sektoriuje.

A. Armonaitė teigia, kad „Commerzbank“ Lietuvoje pirmiausiai svarsto apie darbą su verslo klientais.

Pernai Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus ir Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta buvo priėmę lenkų komercinio banko „Pekao“ delegaciją. Tiek G. Šimkus, tiek finansų ministrė Gintarė Skaistė jau yra minėję, kad susidomėjimas Lietuvos rinka iš užsienio juntamas, teigė, jog naujo dalyvio atėjimas veikiausiai yra tik laiko klausimas.

Liepos mėnesį Apie „Bank of Taiwan“ ketinimą Lietuvoje atidaryti filialą pranešė „Verslo žinios“.

Informaciją, kad Taivano Finansų priežiūros komisija (FSC) patvirtino „Bank of Taiwan“ paraišką steigtis Lietuvoje, portalui patvirtino Lietuvos prekybos atstovybės Taipėjuje vadovas Paulius Lukauskas.

Šiuo metu Lietuvos bankų sektoriuje veikia 18 dalyvių: banko licencijas turi 13, dar 5 veikia kaip užsienio bankų filialai. Didžiąją dalį rinkos užima „Swedbank“, SEB ir „Luminor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negeno bankas

Negeno bankas portretas
Nedaryk gedos LT.

Nieko asmenisko

Nieko asmenisko portretas
Neprisimenu ka gero padare blondine su aki iais. Rimtai

Ka deti i banka?

Ka deti i banka? portretas
Kur Monika? Baik skiesti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių