G. Skaistė tikisi prezidento parašo po didesniais akcizais kurui, nepaisant kritikos

Prezidentui Gitanui Nausėdai sukritikavus Seimo sprendimą didinti akcizus kurui kaip nepakankamai išdiskutuotą, finansų ministrė Gintarė Skaistė sako tikinti, jog šalies vadovas pasirašys šį ir kitus Seimo priimtus mokestinius pakeitimus.

Mokesčiai didinami siekiant 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) siekiančio finansavimo krašto apsaugai. 

„Galutinis Gynybos fondo įstatymo tikslas yra didesnis gėris“, – žurnalistams Seime antradienį po prezidento metinio pranešimo sakė G. Skaistė.

„Man atrodo, šis tikslas įjungia mus visus – tiek Prezidentūrą, tiek politikus, kurie sėdi Seime, tai tikėčiausi, kad pasirašytas Gynybos fondo įstatymas bus toks, koks yra priimtas“, – kalbėjo finansų ministrė.

Pasak jos, sprendimai didinti mokesčius „nėra lengvi“, bet leidžia pasiekti tikslą didinti gynybos finansavimą.

Antradienį skaitydamas metinį pranešimą G. Nausėda teigė, kad Seimas priėmė teisingą sprendimą gynybos reikmėms padidindamas pelno mokesčio tarifą, akcizus alkoholiui ir tabakui, tačiau pabrėžė, jog parlamentui nepavyko tinkamai sutarti dėl didesnių akcizų kurui, sunkiau įveikusių priėmimo stadiją.

„Akcizų kurui tvirtinimas Seime parodė ryškų susiskaldymą. Tai reiškia, kad klausimas buvo neišdiskutuotas, o galutinis sprendimas neišbaigtas“, – tvirtino prezidentas.

Galutinis Gynybos fondo įstatymo tikslas yra didesnis gėris.

Su Gynybos fondu susijusių įstatymų projektų G. Nausėda dar nepasirašė.

„Mokesčių reforma – Seimo rankose“

G. Nausėdai apgailestavus, jog Vyriausybė dar pernai parengtą mokesčių reformą „palaidojo galutinai“, finansų ministrė teigia, kad jos priėmimas vis dar priklauso nuo Seimo.

„Vyriausybė savo pasiūlymą pateikė. Kalboje išgirdau ir palaikymo žodžių tai pozicijai, kurią buvo pateikusi Vyriausybė. Projektas yra svarstymo stadijoje Seime, tai dabar viskas yra Seimo rankose. Tai kiek Seime bus politinės valios svarstyti tuos klausimus, tiek tų galimybių priimti ir yra“, – teigė G. Skaistė.

G. Nausėda metiniame pranešime sakė, kad šios kadencijos valdančiųjų neįgyvendinta mokesčių reforma galėtų būti vienu svarbiausių parlamento rinkimų kampanijos klausimų rudenį.

Mokestinių pakeitimų paketą Vyriausybė pristatė prieš metus, tačiau jis taip ir nepasiekė priėmimo stadijos Seime nesulaukus paramos iš opozicijos ir dėl pertvarkos susiginčijus patiems valdantiesiems.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
priminsiu vagių žudikų gaujai : apvogėte lietuvius su taršos mokesčiu , apmokestinot pirkinį , ne taršą o pirkinį . Ar aišku debilai , vagys , žudikai . Dabar šita parazite užsimanė kurą branginti , tam kad daugiau turtuoliai prisivogtu su naujomis mašinomis ir joms nemokamomis elektrinėmis . Atmerkit akit lietuviai , čia juk vagys ir žudikai . Aš juk iš kart rašiau kad tai nusikaltimas - taršos mokestis , kad turėjo būti apmokestintas kuras , kiek sunaudosi tiek priterši tiek susimokėsi . O ne turtuoliams nemokam elektra kurią galima naudoti įvairiai net šildymui , bet bitkoinų gaminimui

sūduvis

sūduvis portretas
Jei Prezidentas pasirašys šitą Lietuvai žalingą įstatymą tai praras galutinai žmonių pasitikėjimą, nes ir dabar skiriamas finansavimas yra ženkliai perteklinis, juk ir arkliui aišku kad didelė dalis lėšų nusėda ne ten kur reikia ką užsiminė Gerb. Anušauskas bet buvo staigiai nutildytas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių