Iškreipta rinka baugina darbdavius: darbuotojų trūksta katastrofiškai

Grįžti į straipsnį

Dalykis su tau uždirbančiais ir problemų nekils.

Dalykis su tau uždirbančiais ir problemų nekils. portretas
Iki nebus rimtai žiūrima į dirbančius ir darbdaviui uždirbančius gerus pinigus tai ir trūks darbo jėgos.

Kas nenori gauti daug pinigų ,gal tik nenormalus.

Kas nenori gauti daug pinigų ,gal tik nenormalus. portretas
Darbdavys norėtų kad už 400 eurų į rankas dirbtų darbininkas. Kai pats į mėnesi gauna 20 kartų daugiau ,Matai jis vadovas ir verslą sukūrė ,o kad be darbuotojų jis niekas to nenori pripažinti.

Kęstas

Kęstas portretas
"„Darbo jėgos trūksta, bet čia yra ne toks paprastas klausimas. Labai dažnai mes diskutuojame Lietuvoje apie našumą ir darbdaviai labai mėgsta sakyti , kad našumas Lietuvoje yra labai žemas. Bet vis dėlto reikia žiūrėti tiesai į akis – darbo valandų skaičiumi Lietuva tikrai nėra ES lentelės pabaigoje. Vadinasi, žmonės Lietuvoje dirba daug. Klausimas yra kitas – ar yra pakankami įrankiai technologijos ir procesai, kad žmonės per tą savo darbo laiką sukurtų daugiau produkto“, – priežastį įžvelgė I. Šimonytė. „Galima pasamdyti tris žmones su kastuvu, ir galima pasamdyti vieną su ekskavatoriumi. Tiesa, tam reikia pirkti ekskavatorių. Tai va tokia turbūt ir yra pasirinkimo kaina. Vyriausybė yra pasirengusi ir vakar diskutavome apie tai su Verslo taryba, ieškosime racionalių sprendimų. Bet tikrai tai nebus tokie sprendimai, kurie leis palaikyti žemą darbo užmokesčio lygį tiesiog todėl, kad kažkas nenori investuoti į technologijas“, – sakė I. Šimonytė." (Mokslas-studijos-ekonomika)

Anonimas

Anonimas portretas
mokėk normaliai tai darbuotojų netruks bet jei 600 i rankas jau geras atlyginimas tai jau durniukų sunkiau susirasti.DAR visi nori jauno ir gero savo srities specialisto o jaunam gerai mokėti ir jį mokyti tai jau ne.

Rimas

Rimas portretas
600 pries atskaitant mokescius cia ira tikdarbuotoju menkinimas,kas nori giventi tik tam kad galetu dirbti?

nuomonė

nuomonė portretas
Skaičiau,kad Lietuvos banko valdybos nario alga berods 12630 eurų per mėn.? Gal todėl LB valdybai netrūksta darbuotojų?

mm

mm portretas
DIRBU AIRIJOJE DARBAS NELABAI SUNKUS FIZINIS,I RAMKAS PER MENESI GAUNU 2700 EURU.VISTIEK TRAUKIA I LIETUVA .ESU PAREIGINGAS ,ATSAKINGAS,DARBA ATLIEKU 100 PROCNTU.NERA PRAVAIKSTU ,BEVEIK NESERGU,JEI KOKS DARBDAVYS PASIULYS PANASU ATLYGINIMA LIETUVOJE IS KARTO GRIZTU IR DIRBU JAM.LAUKIU PASIULYMU..

oibl

oibl portretas
pasirodo 600 e yra neblogas atlyginimas????? Tai sumažint visiems valdžiagyviams algas iki 600.

Lietuvis

Lietuvis portretas
"600 eurų, ir tai jau neblogas atlyginimas" Jūs klounai ar ką? Įdomu kodėl jūs patys neinat už tą 600 dirbti o kitiems siūlote?

O kam

O kam portretas
O kam Lietuvai tokie darbdaviai kurie tik minimuma moka?Atimt pilietybe ir deportuot su pabegeliais i iraka,lai ten bizni daro.

kaimietis...

kaimietis... portretas
seime seimynine ranga klesti,diedukas-anukas,tevai-sūnūs,tevas-dukra ir t.t... ir jus taip darykit ir bus kam dyrbti...,ar netinka...

kaimietis...

kaimietis... portretas
uz tokius pinigus,darbdaviai,idarbinkit savo seimos narius,artimuosius ir draugus ir nereiks verkti,kad truksta darbuotoju...KATASTROFISKAI...,baudziavos laikai baigesi...

neieškokit vergų

neieškokit vergų portretas
ir turėsite darbuotojų

Aš  portretas
Skiepykit ir testuokit tai tikrai turėsit tų darbuotoju i valias idijotai

Zise

Zise portretas
Lietuvoj reikia drutu ir durnu! Dirbi uz minimuma darbus krauna papildomai .Dar aiskina ne valdiskas darbas tai imonej negaliojaDK ir kiti istatymai!

gal ateis kiti

gal ateis kiti portretas
darbdaviai mano , kad už tokias algas Lietuvos teritorijos vyriausybė privež dirbti azijiečių...

Eičiau

Eičiau  portretas
ir aš dirbt. Bet pabandžius pasakiau - ačiu nereikia. Iš eilės mėginau dirbt bene trijose darbovietėse. Tai dabar galiu pasakyt kad durnių ieško. Paskaičiuokem. Kelias, maistas - už savo. Darbas - nuo 8 iki 18 su pusvalandžiu pietam (per kuri spėji tik iki valgyklos nueit kavos prie sumuštiniu nusipirkt ) Atlyginimas - minimalkė (660Eu/mėn.) Atskaičiavus mokesčius kas lieka? Atmetus kelio ir maisto išlaidas kas lieka? O drabužių avalynės nusinaudojimas, o sveikata sėdint tiek laiko uždaroje patalpoje su ,,namordniku"?Špyga lieka. Geriau laisvu laiku paarsiu pas tėvukus kaime, pas ūkininką ar statybose dasidursiu eura kita nei gyvensiu su tokiu darbu mieste.

ogi

ogi portretas
zydbergis su visa saika bei vasal simberg daro viska kad isvaryt visus /runkelius is savo namu o i ju vieta jau iremino jav lgbt vakatas apsvaigusas nuo valdzios bei zolyciu taip si setono saika dar naiviai tykisi isvengt atsakomybes kuri geometrine progresija nenumaldomai arteja ir jokios marioneciu ivestos pajegos ja nepadarys to ka dare jav pajegos su indenais bei negrais nes tai ne 14a o 21 ir mastantys nedaleis genocido kuris jau vyksta========================== === === ===

Nėra

Nėra  portretas
dirbančių pusvelčiui. Tegul darbdaviai už darbą moka. Ir problemos nebus.

Alė

Alė portretas
Darbuotojų yra tik nebėra durnių kurie ponams pusvelčiui tarnautų

Anonimas

Anonimas portretas
kas tiki sia statistika sp. ZALIA kas NEtiki sp RAUDONA

Anonimas

Anonimas portretas
pas ta statistika kaip ir istatymai ,yra SAVIEM ir yra SVETIMIEM ! durniu laivas

che,che,che

che,che,che portretas
MOKĖKIT PINIGUS IR BUS DARBUOTOJU. NENORIT MOKETI-DARYKIT VISKĄ PATYS. Nebus profsajungu, vagiančių darbuotojų ir reikalų su sodra. Visi milijonai bus jusu. pabandykit, pasakysit kaip augo pelnai.

Komentaras

Komentaras portretas
Šiaip kai pasodini jauną medelį, tai palauki bent 1-2 metus kol užaugs...nepurtai čia pat reikalaudamas vaisių. Logika paprasta..... Bet jei savo sodo neprižiūri, tai toks tu sodininkas, toks ir tavo derlius....

arklei

arklei portretas
dirba uz avizas

Klpd.

Klpd. portretas
Na ir kas kaltas? Visi kiti tik ne darbdaviai?:D) Tiek metų visi žinojo kad pas mus algos neadekvačios. Daug buvo kalbėta apie darbo vietas kurios apjungia bene tris pareigybes ir žmogus už truputį didesnį kaip minimumas, darbo užmokestį, turi ,,arti juodai" po 12 val. Kaip kėlėte algas, gerbiamieji ponai? Po 10-30 eurų ar po 3-5 eurus?;D).Dejuodami, verkdami ir eidami į vyriausybę prašyt lengvatų bizniui.O iš tikrųjų nepajėgdami peržengti savo skūpumo, nesirūpindami ir nemylėdami savo darbuotojų, ėjote į šį tašką kurį dabar pasiekėte. Pusę jūsų iš viso reikia išvaikyti - neturit žalio supratimo kaip vesti biznį ir imate pelną tik va tokio savų apiplėšinėjimo ir apgavysčių dėka. Tiesa, dar tikėjotės(ir vis tebesitikit) kad užsienio migrantai pareis per atidarytas sienas ir dirbs už Nieką:D) Ir čia promaxas..:D)

Anonimas

Anonimas portretas
juk musu statistika is LEMPOS ! kaip nedaine ! PAKAZUHA tik lopai VARO ! o realei BYxxS !!!

Taip yra todėl

Taip yra todėl portretas
Kad verslininkai už darbą mokėti nenori, o dirbti patys nenori arba nesugeba!

Melas

Melas portretas
Darbdaviai turėtų patys pabandyt dirbti už jų siūlomus atlyginimus bei įdarbinti savo vaikus ir artimuosius... Pamatys, kad darbuotojų tikrai nebetrūksta...

Pasekmės akivaizdžios .Kiek gali kvailinti eilini darbuotoja

Pasekmės akivaizdžios .Kiek gali kvailinti eilini darbuotoja portretas
Darbo kodeksas darbdaviui leidžia daug daugiau nei samdomam darbuotojui .Iki darbdavys matys tik žmogų kaip įrankį užsidirbti pelno savo įmonei ,tai ir trūks specialistų. Turi darbdaviai dalytis su dirbančiaisiais ,o ne apgaudinėti juos.

Nemoki dirbt-bankrutuok ir varyk darinėti lašišų į Norvegiją

Nemoki dirbt-bankrutuok ir varyk darinėti lašišų į Norvegiją portretas
Labai gerai kad trūksta, nes trisdešimt metų savi spekuliantai, komunistai ir mafijozai susigrobę fabrikus ir verslus smaugia savus lietuvius. Mokėkite bent kaip Lenkijoj ir bus darbuotojų.

jis

jis portretas
O tai ko jūs norite??? Ieškote žmogaus su universitetiniu techniniu išsilavinimu, su patirtimi, dar priedo išmokyta tų pseudomokslų kaip lean, 5s ir tt diegimo, kurie dažnai pristatomi kaip panacėja įmonėje ir norite jam mokėti 900-1000€ "ANT POPIERIAUS"? Nejuokinkite pasaulio. Mano nuomonė kategoriška šiuo klausimu- niekas neeis dirbti už mažą atlygį, nes ten darbdavys mokės mažai, o reikalaus daug- mobingai, neapmokėti viršvalandžiai, priekabiavimai, apkalbos ir t.t. Tai kam man to reikia? Aš eisiu dirbti pas tinkamo požiūrio ir atlyginimo darbdavį.

Jons

Jons portretas
Gerbiami ponai kam jūs meluojate ,jeigu apie 60 metų jūs nurasote,(ir virš 50 taipat) jūs norite kad būtų 25meta minim 5kalbos ir už mini dirbtų

antanas

antanas portretas
Primenu senuosius darbdaviu skelbimus; reikalingas sandelio darbuotojas,issilavinimas aukstasis,anglu kalbos mokejimas,kam virs 35m. nesikreipti.Ar ir dabar panasus reikalavimai?

TT

TT portretas
na ir kaip meluoja O.Grigienė, paslapos ir paramos nedirbdami vies 600 eur susirenka. Niekaip ne 400 nesusirenk, salta ziema kelis menesius , gaudami kompensacija gal kazkiek daugiau. O soc. paslapa nesiekia 200eur. Padirbeja zmones kaip kur. Blaziene sudejavus sia tema uzvakar j buvo 100 komentatorių pastatytą į vietą. ":Darbuotojų stygius riboja verslo galimybes plėsti" - neetinka nekvalifikuoti savi, kvieskittes is bendros sąjungos- rytų vokiečius, čekus, latvius. Ukrainiečius iš kaimų apmkyti statybose galite, o savi neapsimoka.. Kas cia per verslas, pramoninkai ir įmonės..? Dejuotojai.

Anonimas

Anonimas portretas
Burzujai darbdavei nori kad varglei baudziauninkai dirptu uz grasius pradekite mokieti normalius atliginimus ir darbuotuoju atsiras

Anonimas

Anonimas portretas
Mokėkite atlyginimus o ne pašalpas ir dirbs žmonės. Esu suvirintojas, mokėkite 2000 į rankas ir gryžt į Lietuva kad ir rytoj. O už 900 patys dirbkite....

Vitas

Vitas portretas
Didinkite atlyginimus ir bus tų darbuotojų. Kapeikų laikai baigėsi.

Pakankamai pasakyta

Pakankamai pasakyta portretas
Be to, kad darbdavys darbo laiką už kurį moka apkarpo taip, kad ir pasiruošimas darbui, ir dokumentacijos pildymas po jo, ir viršvalandžiai tampa neapmokami, o į wc nubėgt gali tik išskaidytų pietų pertraukėlių metu, kai net pavalgyt ramiai nespėji, tai ir šitas tikrai ne paskutinėje vietoje: "Ekonomikos ekspertai ragina atkreipti dėmesį ir į tai, kad darbo našumas Lietuvoje, palyginti su kitomis ES valstybėmis, yra didesnis, o darbo užmokestis – vienas mažiausių. Dar mažesnius atlyginimus gyventojai gauna tik Rumunijoje, Bulgarijoje ir Vengrijoje."

Dampis

Dampis portretas
Darbdaviams: pradėkite mokėti tikrus atlyginimus, o ne bado minimumą, darbuotojų bus.

Galerijos

Daugiau straipsnių