Londono teismas areštavo 1,7 mlrd. litų vertės V.Antonovo turto

Nacionalizuoto ir bankrutuojančio banko „Snoras“ administratoriaus prašymu Jungtinės Karalystės teismas nurodė areštuoti iki 492 mln. eurų (1,699 mlrd. litų) vertės buvusio didžiausio banko akcininko, šiuo metu Londone gyvenančio Rusijos verslininko Vladimiro Antonovo turto.

BNS turimoje Anglijos ir Velso Aukštojo teisingumo „Queen's Bench“ Komercijos teismo gegužės 18 dienos nutartyje nurodoma, kad areštuojamas V.Antonovui tiesiogiai ir netiesiogiai priklausantis nekilnojamasis turtas, jo valdomi įmonių vertybiniai popieriai, bankų sąskaitose laikomos lėšos bei kitas bankams patikėtas turtas.Teismo nutartis priimta neinformavus V.Antonovo, ji gali būti skundžiama Jungtinėje Karalystėje numatyta tvarka, iš anksto apie tai informavus „Snoro“ teisininkus. Teismas šio klausimo nagrinėjimą tęs birželio 15 dieną.

Teismas areštavo tris nekilnojamojo turto objektus Jungtinėje Karalystėje, taip pat po vieną objektą Jūrmaloje (Latvija) ir Limasolyje (Kipras), V.Antonovui priklausančias Jungtinės Karalystės bendrovių „Conversgroup Holding“, „Convers Sports Initiatives“, „Pensions Bank“ bei dar 21-os kitose pasaulio šalyse registruotos įmonės akcijas ir vertybinius popierius.

Taip pat areštuota 19 sąskaitų Ukrainos, Šveicarijos, Rusijos, Latvijos, Austrijos ir Didžiosios Britanijos bankuose.V.Antonovas per septynias dienas turi informuoti „Snoro“ teisininkus apie visame pasaulyje turimą turtą, kurio vertė viršija 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų), o per 14 dienų oficialiai patvirtinti, jog suteikta informacija atitinka tikrovę, rašoma nutartyje.Teismas leido V.Antonovui per savaitę išleisti iki 5 tūkst. eurų (17,3 tūkst. litų) einamosioms išlaidoms ir „protingą“ lėšų sumą teisinėms paslaugos. Prieš išleisdamas lėšas, V.Antonovas turi informuoti „Snoro“ teisininkus apie jų šaltinį. Teismo nutartis taip pat nedraudžia V.Antonovui vykdyti normalias bei priimtinas verslo operacijas.

Lietuvos Generalinė prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.Netrukus po to V.Antonovas ir buvęs „Snoro“ prezidentas ir akcininkas Raimondas Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Jiems išduotas Europos arešto orderis, šiuo metu abu įtariamieji yra Londone.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. Londono Vestministerio magistrato teismas gegužės viduryje nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki liepos, nes Lietuvos generalinė prokuratūra gegužės 4 dieną britų teisėsaugai pateikė naują Europos arešto orderį.

Naujame orderyje A.Baranauskas ir V.Antonovas kaltinami iššvaistę 700 mln. litų, tuo tarpu lapkričio 22 dieną išduotame orderyje, kuris dabar jau yra panaikintas, buvo minima 987 mln. litų suma.Lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „Snoras“ bankroto byla Vilniaus apygardos teisme iškelta pernai gruodžio 7-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbti reikia dirbti

Dirbti reikia dirbti portretas
Verslas nenaudingas nei valstybei, nei asmeniui. Karlas Marksas smerkė piniginius žaidimus. Verslas trukdo vystytis ekonomikai, planingai ir normaliai prekybai. Asmeninių finansinių operacijų neturėtų būti. Labai negražiai atrodo vikingų loto ir kitos finansinės veiklos. Darbas turi būti naudingas. Negalima turėti reikalų su užsieniečiais, nes jie nieko nežino apie ekonominius santykius.

Vile

Vile portretas
Na,jeigu paminejote Vikingu loto,tai siulyciau atkreipti demesi,kas dazniausiai laimi-Norvegija!!! Kaip tai suprasti? Man cia neskaniai kvepia! O "Snoro:" reikalai isvis d v o k i a !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių