NKVC vadovas operatorius ragina labiau rūpintis, kad dėl audrų nestrigtų mobilusis ryšys

Siekiant ateityje per gamtos stichijas išvengti mobiliojo ryšio trikdžių, Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas operatoriams siūlo stotis aprūpinti galingesne elektros tiekimą garantuojančia technika.

„Jos (bazinės stotys – BNS) turėjo turėti ilgesnį veiklos tęstinumo planą, turėjo būti baterijos, generatoriai, turėjo būti greitesnė reakcija iš įmonių, kurios aptarnauja“, – ketvirtadienį Seime po susitikimo su Mišrios Seimo narių grupės atstovais žurnalistams teigė V. Vitkauskas.  

NKVC vadovo teigimu, dėl sekmadienį ir pirmadienį siautusios audros buvo pažeista apie 100  mobiliojo ryšio bazinių stočių, todėl strigo mobilusis ryšys. 

Jis pabrėžė, kad viešasis sektorius dėl elektros tiekimo sutikimų nebuvo paveiktas.  

„Jeigu žvelgtume į kritinį sektorių –  į ligonines, į viešojo saugumo institucija, ten generatoriai yra sumontuoti ir trikdžių nefiksavome, tie sektoriai nebuvo pažeisti ir jiems elektros tiekimas buvo užtikrintas“, – teigė V. Vitkauskas.

Mobiliojo ryšio operatoriai anksčiau teigė, kad dėl audros sukeltų elektros tiekimo sutrikimų neveikė dalis mobiliojo ryšio stočių. 

Anot operatorių, miestai paveikti mažiau, nes elektros tinklas čia tankesnis ir fiksuota mažiau elektros gedimų, o labiau buvo paveiktos miškingos vietovės, kur elektros tinklas retesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BF

BF portretas
Įprastas reiškinys šioje šalyje - nekompetetingas asmuo bando išreikšti subjektyvaus bei populistinio pobūdžio savo nuomonę dėl jam visiškai nežinomos srities sprendinių. Eilinis bandymas perkelti atsakomybe kitiems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių