Nuo kitos savaitės – draudimas importuoti iš Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produktus

Nuo pirmadienio įsigalioja draudimas importuoti iš Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produktus ir pašarus pagal Žemės ūkio ministerijos parengtą ir Vyriausybės patvirtintą sąrašą.

Į sąrašą patenka 24 grupių produktai: gyvi gyvūnai, mėsa ir jos subproduktai, žuvys, pienas ir jo produktai, kiaušiniai, natūralus medus, negyvūninės kilmės produktai, augalai, daržovės, vaisiai, kava ir prieskoniai, grūdai, javai, aliejus, gėrimai, tabakas ir kiti produktai. Į Lietuvą iš Rusijos ir Baltarusijos draudžiama importuoti įvairius augalinius produktus.

Nuo birželio 3 dienos į Lietuvą negalima bus importuoti ir paruoštų maisto produktų bei alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų. Tarp jų įvardinti įvairūs gaminiai iš mėsos, žuvies, vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ar iš vabzdžių, taip pat cukrus ir konditerijos gaminiai iš cukraus, kakava ir gaminiai iš kakavos, gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno, daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių produktai, nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas, maisto pramonės liekanos ir atliekos, paruošti pašarai gyvūnams.

Be maisto produktų uždrausta importuoti iš Rusijos bei Baltarusijos tabaką ir perdirbtus tabako pakaitalus, produktus, kurių sudėtyje yra arba nėra nikotino, skirtus tam, kad nikotinas patektų į žmogaus organizmą.

Vis tik atsižvelgiant į detalią importo iš Rusijos ir Baltarusijos duomenų analizę bei galimą didelę žalą perdirbėjams, taip pat į viešųjų konsultacijų su visuomene metu gautas pastabas, į sąrašą neįtraukti žemės ūkio produktai, neturintys alternatyvių importo šaltinių (kai kurie grybai, uogos, augalinės pynimo medžiagos, melasa, kai kurie pašarai gyvūnams ir kt.).

Vyriausybės nutarimas draudžia minėtų produktų importą iš Rusijos ir Baltarusijos, tačiau jų tranzitas per Lietuvos teritoriją nėra draudžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-----///-----

-----///----- portretas
Yra šalių kurios priims ir nėra bėdos.Tik žiūrėkite kad badauti patys nepradetumėt.

Kopūstas \\\\\.../////

Kopūstas  \\\\\...///// portretas
Putinas ne lanzbirkas ar zingeris,šiman Putinas lietuvis,tik kad ne poetas.

Pipo

Pipo  portretas
Nog meer uitdagen willen we echt een 3e wereld Oorlog uitlokken.? of zouden we VREDE willen voor de mensen. Wie maken deze haat en gekte ? De Burgers of de Wapenhandelaars? Kogels kan je niet eten hoor.!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių