Prestižiniuose apdovanojimuose įvertinti 6 lietuviškos leidyklos kuriami žaidimai

Lietuvių stalo žaidimų leidyklos „Savas takas ir Ko“ prekės ženklo „Logis“ stalo žaidimai vaikams prestižiniuose kasmetiniuose „Imagination Gaming“ šeimos ir edukacinių žaidimų apdovanojimuose Jungtinėje Karalystėje iš viso pelnė 6 apdovanojimus: pirmoji vieta tarpdalykinių žaidimų kategorijoje ir penkios antrosios vietos įvairiose kitų nominacijų kategorijose.

Tai pirmas atvejis istorijoje, kai tiek daug ir pačių aukščiausių apdovanojimų vienu metu pelno būtent lietuviškos leidyklos kuriami stalo žaidimai, sakoma leidyklos pranešime. Iki šiol stalo žaidimus kuriantys lietuviai yra laimėję pavienių apdovanojimų, tačiau jie pelnyti bendradarbiaujant su užsienio stalo žaidimų leidyklomis.

„Šie apdovanojimai – itin svarbus įvertinimas vaikams skirtiems stalo žaidimams. Juose laimėtojai išrenkami įvertinus ne tik tai, kiek stalo žaidimas įtraukia ir yra tiesiog smagus žaisti, bet ir kiek jis reikalauja žaidėjų sumanumo bei lavina įvairius įgūdžius. Ne paslaptis, kad vaikai geriausiai mokosi žaisdami, tad kuriant stalo žaidimą, labai svarbu subalansuoti, kad pramogos neužgožtų edukacinių momentų ir atvirkščiai, – kad edukacija nebūtų įkyri“, – sako leidyklos „Savas takas ir Ko“ prekės ženklo „Logis“ projektų vadovė Anastasija Stundžienė.

Aštuntą kartą surengtuose „Imagination Gaming“ šeimos ir edukacinių žaidimų apdovanojimuose šiais metais stalo žaidimai iš įvairių pasaulio šalių varžėsi 11 kategorijų, kuriose buvo taikomi atitinkami specifiniai kriterijai. Žaidimus, kaip nurodoma leidyklos pranešime, vertino nepriklausoma teisėjų komisija, kurios pagrindą sudarė profesionalūs žaidėjai, mokytojai ir edukacijos specialistai. Jos akiratyje šiemet atsidūrė iš viso daugiau kaip 170 stalo žaidimų, kuriuos sukūrė ir išleido 75 leidyklos įvairiose pasaulio valstybėse – Prancūzijoje, Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, Rusijoje, JAV, Pietų Korėjoje, Japonijoje, Kinijoje ir kt.

Aukščiausią apdovanojimą tarpdalykinių žaidimų kategorijoje komisija skyrė lietuvių leidyklos prekės ženklo „Logis“ stalo žaidimui „Sugedęs dantukas“/„Dentaday“, kuris skirtas vaikams nuo 4 metų. Jo metu žaidėjai keliauja į dantukus panašiu keliu, renka sveiko maisto produktus, vengia saldumynų, siekia neturėti sugedusių dantukų ir nepatekti pas gydytoją. Žaidimas lavina sveikos gyvensenos – mitybos ir higienos – įpročius, kuria smagią atmosferą.

Beje, tarpdalykinių žaidimų kategorijoje antrąją vietą pelnė ir kitas panašus „Logis“ stalo žaidimas „Clever Fit“, skirtas vaikams nuo 7 metų. Jo esmė – išmokyti vaikus subalansuotos mitybos režimo: kaip rinktis sveikus maisto produktus, riboti saldumynus, pasirūpinti pakankamu kiekiu skysčių ir sportu.

Antrąsias vietas lietuvių leidyklai pelnė ir kiti žaidimai: geriausių matematikos žaidimų kategorijoje – greitos reakcijos reikalaujantis žaidimas „Jump in“ (nuo 7 metų), šeimos žaidimų kategorijoje – komandinis žaidimas „Drago-tuku“ (nuo 5 metų), „Jaunojo Einšteino“ kategorijoje – vienas populiariausių leidyklos žaidimų, kuris moko skaičiavimo, bendravimo ir kitų įgūdžių, „Meškučiai skaičiuoja“/„Teddy Bears Count“ (nuo 3 metų) ir šių metų naujiena, nominuota ir kituose stalo žaidimų apdovanojimuose, žaidimas „Foto Fish“ (nuo 4 metų).

„Prekės ženklą „Logis“ turinti leidykla yra kompanija, kuri supranta vaikus, žino, ką jie mėgsta ir kaip jie mąsto, taip pat moka paskatinti imtis iššūkių smagiai, su pozityvia jėga, – sakė „Imagination Gaming“ šeimos ir edukacinių žaidimų apdovanojimų idėjos autorius ir iniciatorius Nigelas Scarfe. – Šios leidyklos stalo žaidimų vaikams diapazonas apima įvairių įgūdžių lavinimą linksmu ir informatyviu būdu – esu įsitikinęs, kad būtent tokie žaidimai yra būtina mokymo plano ir mažųjų lavinimo dalis. Juk žinome: mokytis su plačia šypsena veide yra lengviau, o ir lengviau suprasti įdomiai pateiktą dalyką. „Logis“ žaidimai tai ir daro.“

Tai – bene didžiausias, tačiau ne vienintelis leidyklos „Savas takas ir Ko“ prekės ženklo „Logis“ kuriamų ir gaminamų stalo žaidimų įvertinimas šiais metais. Stalo žaidimų apdovanojimuose „Spiel des Jahres 2020“ Vokietijoje žaidimas „Foto Fish“ buvo nominuotas metų žaidimo apdovanojimui, o žaidimas „Go Slow“ pateko į vaikų metų rekomenduojamų žaidimų „Kiderspiel des Jahred 2020“ sąrašą. Geriausiu stalo žaidimu šiuos apdovanojimuose pripažinta vilniečio Určio Šulinsko idėja paremtas žaidimas „Speedy Roll“, kurį sukūrė ne Lietuvos, o užsienio stalo žaidimų leidykla.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wow

Wow portretas
Sveikinimai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių