Siūloma baudų išieškojimą palikti antstoliams

Teisingumo ministerija siūlo atsisakyti planų, kad administracines baudas iš skolininkų lėšų, esančių bankų sąskaitose, išieškotų mokesčių inspektoriai. Šią funkciją numatoma palikti ją ir šiuo metu paprastai atliekantiems antstoliams.

Teisingumo ministerijos parengtą projektą, kuriuo redaguojama Išieškojimų valstybės naudai pertvarkymo koncepcija, trečiadienį posėdyje svarstys Vyriausybė.

„Tokiu sprendimu siekiama palikti šiuo metu egzistuojančią išieškojimų sistemą, kai visas administracines baudas išieško antstoliai Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso nustatyta“, - nurodo Teisingumo ministerija.

Koncepciją Vyriausybė patvirtino 2012 metų sausį sudarydama prielaidas kurti teisinį reguliavimą, suteikiantį teisę Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) išieškoti paskirtas administracines baudas iš skolininkų lėšų, esančių bankų sąskaitose.

Dar praėjusios kadencijos Vyriausybei sprendžiant dėl to, kad piniginių lėšų išieškojimas būtų perduotas VMI, Vidaus reikalų ministerija teigė, kad funkcijų perskirstymas atpigintų išieškojimą.

Šiuo metu tik Mokesčių inspekcija, „Sodra“ ir muitinė pačios iš skolininkų išieško skolas, tačiau jei skolos nepavyksta padengti iš banko sąskaitose esančių pinigų ar mokesčių permokų, vis tiek kreipiamasi į antstolius. Į juos kreipiasi dar daugiau nei 60 valstybės institucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių