VERT atstovas: vienas nepriklausomas elektros tiekėjas susiduria su sunkumais

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) tiria ar vienas iš neįvardijamų mažųjų nepriklausomųjų elektros energijos tiekėjų susiduria su problemomis, tačiau institucija teigia, kad kol kas dėl to įtakos rinkai ir vartotojams – nėra.

„Pirmines rizikas vertiname ir esame kreipęsi į mažąjį tiekėją, kurio dabar nenoriu įvardinti, ar tikrai jis susiduria su sunkumais ir kaip jie galėtų būti sprendžiami“, – antradienį LRT radijui sakė VERT vyriausiasis patarėjas Rimas Volungevičius.

„Tačiau tai kol kas įtakos rinkai ir vartotojams, kurie yra sudarę sutartis su tuo tiekėju – neturi“, – pridūrė R. Volungevičius.

Elektrą kaip nepriklausomos tiekėjos Lietuvos vartotojams teikia bendrovės „Ignitis“, „Enefit“, „Elektrum Lietuva“, „EGTO energija“ ir „Birštono elektra“.

Seimas antradienį balsuos dėl nepriklausomų elektros tiekėjų veiklos griežtinimo ir garantinio tiekimo tarifo mažinimo.

Tačiau tai kol kas įtakos rinkai ir vartotojams, kurie yra sudarę sutartis su tuo tiekėju – neturi.

Pataisos numato, kad naujos elektros tiekimo bendrovės turės turėti bent trijų mėnesių trukmės prievolių įvykdymo garantijas, skirtas vartotojų nuostoliams kompensuoti, jei tiekėjas nevykdytų įsipareigojimų – jis privalės turėti rizikų valdymo planą, taip pat mažiausiai pusės įstatinio kapitalo dydžio nuosavą kapitalą.

Taip pat numatoma buitiniams vartotojams, gaunantiems garantinio tiekimo paslaugą, mažinti dabar taikomą 1,25 koeficientą iki 1,15 vidutinės praėjusio mėnesio elektros biržos kainos. Nebuitiniams vartotojams toliau būtų taikomas 1,25 koeficientas.

Be to, Seimui priėmus Elektros energetikos ir Energetikos įstatymų pataisas, kitą savaitę Vyriausybė turėtų patvirtinti galutinius kompensacijų už elektrą ir dujas kitiems metams dydžius.

Elektros energetikos ir Energetikos įstatymų pakeitimais, kuriuos inicijuoja Vyriausybė, siekiama išvengti šių metų rugpjūtį įvykusios situacijos, kai, išaugus elektros kainoms rinkoje, „Perlas Energija“ pranešė negalįs tiekti elektros klientams fiksuota kaina, o vėliau bendrovė paskelbė išvis nutraukianti veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
ka CIA BEPRIDURSI KAI ANT 1 LAIDO susnys paradoksiniu pridurku del savo geroves plesikauja pensininku saskaita===

senis

senis portretas
ragai ir kanopos viena firma o kanopos ir ragai kita firma , bet gyvulys vienas ,neskatykit save protingesniais už kitus.

Vitalija

Vitalija portretas
Nesuprantama,kaip galima buvo leist valdyti energetinį ūki privatinimkams? Juk jiems visiems tik pelnas te rūpi.Turi būti valstybiniai objektai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių