Vyriausybė: nenorintiems renovacijos bus atimta šildymo kompensacija

Vyriausybė siūlo mažinti ar visai nemokėti šildymo kompensacijų žmonėms, kuriuos valstybė remia finansiškai ir kurie priešinasi daugiabučių renovavimui.

Seimui bus siūloma koreguoti Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą, kad mažėtų piktnaudžiavimo parama atvejų bei pašalpų gavėjai nestabdytų daugiabučių renovavimo programos.

„Pašalpas, socialinę paramą gaus tik tie žmonės, kuriems ji yra reikalinga. Mes stengsimės suaktyvinti ir ilgalaikes pašalpas gaunančius žmones integruoti į darbo rinką. Iš tiesų norėtume suteikti daugiau galių savivaldybėms“, - Vyriausybės posėdyje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Jos teigimu, pašalpos dydis bus mažinamas, jei žmogus ilgai neranda darbo.

„Bet yra kita gera žinia bedarbiams, kurie įsidarbina, jiems pirmąjį pusmetį bus mokama 50 proc. iki tol gautos pašalpos dydžio. Tai tikrai yra patrauklu ir suaktyvins darbo rinką“, - sakė ministrė.

Jos teigimu, dabar Lietuvoje registruota 210 tūkst. bedarbių, iš jų apie 50 tūkst. gauna pašalpą.

Didinant savivaldybių galias, įstatymo pakeitimais siūloma joms suteikti teisę skirti būsto šildymo kompensaciją žmonėms, jei jie gyvena būste, kuris nėra deklaruotas kaip gyvenamosios patalpos, tarp kurių - sodo nameliuose.

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pakeitimuose numatoma, kad butų savininkai, kurie kreipiasi dėl kompensacijų šildymui, būtina dalyvauti svarstant ir priimant daugiabučio renovavimo projektą, o atsisakiusiems tai daryti - mažinti kompensaciją, o nuo kito šildymo sezono jos išvis nebeteikti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija įstatymo pakeitimų projekte nurodė, kad taip siekiama aktyvinti daugiabučių modernizavimą.

„Nepasiturintys gyventojai, gaunantys valstybės paramą, neturi būti kliūtimi atnaujinti neefektyviai šilumos energiją vartojančius daugiabučius namus“, - rašoma projekte.

Numatoma, kad šio pakeitimai įsigalios gegužės 1 dieną.

Socialinės apsaugos darbo ministerija pripažįsta, kad siūlomi pakeitimai gali sukelti kai kurių žmonių nepasitenkinimą, tačiau jiems numatomos kitos kompensacijos, jei savivaldybė nuspręs, kad tokios pašalpos yra reikalingos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
butai pigs!

nbx

nbx portretas
as negaunu pasalpos ir nesirenovuosiu. Pabuciuokit ...

jei

jei portretas
jei gauni vienu ,keliais litais daugiau už nepasiturinti , tai pagal statistika tu pasiturintis, - valio tau visi mokesčiai ir skolos - valio KAS TRUKDO MAŽINTI DUJU KAINAS , NES KIEKVIENAME MIESTE JOS SKIRTINGOS, ČIA MATYT NIEKAS NEGALI NEI VYRIAUSYBE, GERIAU IŠPLEŠTI PINIGUS IŠ ŽMONIŲ ,PER PRIVERSTINE RENOV . O KAIP MUSŲ TAUTIEĘIAI ILGAI MASTO , NERA BENDRO SUTARIMO, IŠSKAIDYTI , NE VIENOS FINANSINES PADETIES , - TAI SU TOKIAIS GERAI TVARKYTIS.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių