Vyriausybė spręs dėl 82 mln. eurų keliui Vilnius-Utena ir dviračių takui Neringoje

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl papildomo 82 mln. eurų finansavimo iš Europos Sąjungos lėšų magistralinio kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijai ir jau atnaujinto dviračių tako Neringoje kompensavimui.

Anot Finansų ministerijos, siekiama paspartinti darbus šiuo metu rekonstruojamoje magistralinio kelio atkarpoje nuo Utenos iki Molėtų.

Pasak nutarimo projekto, kuriuo būtų keičiamas Lietuvai skirtų lėšų iš ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) paskirstymas, taip norima spartinti ES lėšų investavimą, sudaryti galimybę pasirašant projektų sutartis prisiimti daugiau įsipareigojimų – tai yra viršyti jiems skirtų ES fondų lėšų dalį be lankstumo sumos.

Ministerijos teigimu, 68,8 mln. eurų iš Sanglaudos fondo siūloma skirti rekonstruojamiems kelio Vilnius–Utena ruožams, o 12,8 mln. eurų Europos regioninės plėtros fondo lėšų – valstybinės reikšmės krašto kelio Smiltynė–Nida atnaujinimui įrengiant dviračių taką.

Susisiekimo ministerija BNS teigė, kad praėjusią savaitę atidaryto atnaujinto dviračių tako ruožo projektas Neringoje finansine prasme dar neužbaigtas.

„Europos Sąjungos finansavimas veikia patirtų išlaidų kompensavimo principu: institucijos įgyvendina projektus už savo lėšas, o tuomet teikia paraiškas kompensavimui gauti“, – komentare BNS teigė ministerija.

Kovą pradėta 30 kilometrų kelio Vilnius–Utena atkarpos tarp Utenos ir Molėtų rekonstrukcija, darbus už 61 mln. eurų (su PVM) atlieka konkursą laimėjusi Panevėžio kelių statybos įmonė HISK.

Be to, HISK jau baigė beveik dviejų kilometrų ilgio kelio atkarpos Utenos mieste rekonstrukciją, jos vertė siekė 7 mln. eurų.

M. Skuodis anksčiau teigė, kad visas kelias Vilnius–Utena turėtų būti rekonstruotas iki 2025 metų pabaigos.

Kelių priežiūros ir plėtros programoje šiemet jo rekonstrukcijai papildomai buvo skirta 40 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių