Vyriausybė patvirtino apie 2,8 tūkst. iš Rusijos draudžiamų įvežti produktų sąrašą

Seimui balandį uždraudus į Lietuvą importuoti žemės ūkio produktus ir pašarus, kurių kilmės šalis yra Rusija ar Baltarusija, Vyriausybė trečiadienį patvirtino konkretų jų sąrašą.

Jį parengusios Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) siūlymu bus draudžiamas daugiau nei 2,8 tūkst. 24 grupių produktų įvežimas į šalį.

Į Lietuvą bus nebeįsileidžiami kai kurie gyvi gyvūnai, pavyzdžiui, perlinės vištos, mėsa ir kai kurie jos produktai, žuvis ir vėžiagyviai, pienas ir jo produktas, kiaušiniai, medus, medžiai ir kiti augalai, svogūnėliai, daržovės, vaisiai, riešutai, kava, arbata, prieskoniai, javai ir jų gaminiai, miltai, krakmolas, aliejus ir riebalai, vaškas, cukrus, taip pat kakava, nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai, actas, pašarai gyvūnams, maisto pramonės liekanos, tabakas ir perdirbti jų pakaitalai.

Iki 2025 metų gegužės 2 dienos galiojančius Ribojamųjų priemonių dėl karinės agresijos prieš Ukrainą nustatymo įstatymo pakeitimus jau pasirašė prezidentas Gitanas Nausėda.

Pernai jis tokį įstatymą vetavo dėl skirtingų sankcijų, nustatytų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, bet Seimas veto atmetė.

Draudimas iš šių šalių į Lietuvą įvežti Vyriausybės nustatytus žemės ūkio produktus ir pašarus įsigalios birželio 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Kas is to kaip veze taip ir ves toliau. Kaip buvo su trasom uzdraude atsieit o per kauno HES kaip vaziavo tos trasos taip ir toliau vaziuoja

Jo

Jo portretas
mato kad RUSIJAI sekasi visur, baigia sudubasinti tuos ukrų benderovcų fašistus, bvp auga ,KINIJA IR RUSIJA pasidarė geriausi draugai ir partneriai, tai šitie proto ubagai nežino už ko griebtis, o RUSIJA ir toliau juokiasi iš visokių sankcijų ir ribojimų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių