„Baltic Auto Shipping“ vadovas: amerikietiškų automobilių pirkėjai tapo ir išrankesni, ir apdairesni

  • Teksto dydis:

Vienokių ar kitokių transporto priemonių už Atlanto besidairantys klaipėdiečiai šį rūpestį be baimės gali patikėti patyrusiems profesionalams. Jau bemaž mėnesį uostamiestyje veikia JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA centras, kuris siūlo patikimas paslaugas iš pirmų rankų.

Jokių užkulisinių netikėtumų

Kartu su „IAA Market Alliance“ ir „Baltic Auto Shipping USA“ vieningą rinkos aljansą sudarančios bendrovės „Baltic Auto Shipping“ direktorius Mindaugas Ramanauskas pastebi: vienas svarbiausių tiek komercinių, tiek privačių pirkėjų lūkesčių – saugumas.

„Su automobilių importo rinka dirbame apie 20 metų, tad galime sakyti, kad dabar oficialiai pasiekėme galutinį vartotoją. Anksčiau amerikietiškus automobilius norintys įsigyti pirkėjai įprastai ieškodavo kokių nors tarpininkų, kurie jiems galėtų padėti“, – sako pašnekovas.

Įmonės nuotr.

Vieša paslaptis, jog ne visada tokie sandoriai baigdavosi sėkmingai. Būta ne vieno atvejo, kai dėl nepatikimų tarpininkų žmonės ir skaudžiai nukentėdavo – nesulaukdavo ne tik automobilių, bet ir neatgaudavo už juos sumokėtų pinigų.

„Atėję į mūsų biurą, pabendravę su darbuotojais, klientai gali įsitikinti, kad tai rimta įmonė, nes esame oficialūs aukcionų kompanijos atstovai, sandoriai vyksta švariai, be jokių užkulisinių netikėtumų“, – aiškina bendrovės „Baltic Auto Shipping“ vadovas.

Maksimalus paslaugų paketas

Kaip vaizdžiai apibūdino M. Ramanauskas, Amerikos aukcionai, kuriame dalyvauja interesantai iš viso pasaulio, – tai savotiškas žaidimas, reikalaujantis ir žinių, ir kantrybės.

„Kartais norimą transporto priemonę gali įsigyti vos ne tą pačią dieną, o kitą kartą prireiks ir mėnesio, galiausiai reikia organizuoti jos transportavimą iki galutinio taško. Tuo metu mūsų klientui nereikia dėl nieko vargti, jis tik pasako, ko nori, o mes viskuo pasirūpiname. Tad gauti paslaugą iš pirmų rankų pirkėjui ne tik saugiau, bet ir patogiau. Be to, kaip su visu pasauliu dirbanti logistikos kompanija, transporto priemones galime pristatyti į bet kurią šalį“, – sako M. Ramanauskas.

Tuo metu jei klientas automobilį nori įsigyti pats, įmonės darbuotojai jį užregistruos aukcione, atidarys atskirą paskyrą, kuria bus galima naudotis metus. Tokiu atveju žmogus turi savo asmeninį priėjimą prie aukciono ir pats sprendžia, pirkti automobilį ar ne.

Savo ruožtu pašnekovas pripažįsta – išskirti, kokie pasirinkimai pastaruoju metu dominuoja tarp amerikietiškų transporto priemonių gerbėjų, būtų sudėtinga, poreikiai labai įvairūs.

Konkurencinga pasaulinė rinka

„Aštuoniolikmečiui sūnui automobilį perkantis tėtis veikiausiai ieškos sportinio BMW 3 serijos modelio, solidesniam žmogui bus aktualesnis labiau komfortiškas automobilis. Tad įvardyti konkrečios statistikos negalėčiau“, – kalbėjo bendrovės „Baltic Auto Shipping“ vadovas.

Įmonės nuotr.

Juo labiau kad IAA aukcionuose klientai gali įsigyti ne tik automobilius, bet ir motociklus, laivus bei kitą techniką.

Pašnekovo pastebėjimu, amerikietiškų transporto priemonių populiarumas pastaraisiais metais akivaizdžiai išaugo. Ir nors faktiškai visi iš tokių aukcionų atkeliaujantys automobiliai yra nukentėję įvairiuose autoįvykiuose, pirkėjus svariai motyvuoja galimybė įsigyti ganėtinai naują transporto priemonę už prieinamą kainą.

Sujungus pasiūlą ir paklausą, tokie automobiliai ar jų dalys patenka į pajėgias transporto verslininkų rankas. Tad IAA tapo reikšminga pasaulinės automobilių ekosistemos dalis – palengvindama pakartotinį technikos naudojimą ir perdirbimą, ji tiesiogiai ir realiai prisideda prie transporto sektoriaus tvarumo.

Lūženos nebevilioja

„Tenka pastebėti, jog kur kas sąmoningesni, išrankesni tapo ir patys pirkėjai, tad iš Amerikos atkeliaujančių automobilių kokybė taip pat gerėja. Tokie kraštutiniai atvejai, kai iš dviejų automobilių būdavo bandoma sulipdyti vieną, tapo istorija“, – šypteli pašnekovas.

Bendrovės „Baltic Auto Shipping“ vadovo teigimu, žmonėms svarbu automobilio istorija, jo apgadinimo lygis, kad nebūtų kokių paslėptų pažeidimų, kad dokumentai būtų tvarkingi.

„Ir šiais klausimais mes jiems galime suteikti daug vertingos informacijos bei patarimų. O esant poreikiui, taip pat galime rekomenduoti patyrusius automobilių remonto meistrus“, – priduria M. Ramanauskas.

Klaipėdoje, Baltijos pr. 12A, duris atvėręs bendrovės „Baltic Auto Shipping“ filialas – jau ketvirtas IAA aukcionų centras Lietuvoje. Neatmetama, jog ilgainiui tokių centrų mieste bus atidaryta ir daugiau, o artimiausia tinklo plėtra taip pat numatyta Telšių apskrityje, Panevėžyje bei Marijampolėje.


SKAIČIAI IR FAKTAI

* IAA, arba „Insurance Auto Auctions“, yra pirmaujanti pasaulinė internetinės automobilių prekybos platforma, kuriai įvairias transporto priemones pristato stambiausios JAV automobilių draudimo kompanijos.

* 1982-aisiais įsteigta IAA, kurios būstinė įsikūrusi netoli Čikagos, vienija beveik 4 tūkst. darbuotojų ir daugiau nei 200 padalinių visoje JAV, Kanadoje bei Jungtinėje Karalystėje.

* IAA veikia 25-iose pasaulio rinkose ir aptarnauja pirkėjus daugiau nei 170 šalių. Per metus IAA kanalais apdorojama daugiau kaip 2,5 mln. vienetų transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichiatro asistentas

Psichiatro asistentas  portretas
Amerikoniškas auto pas mus tai: 1.Krūva sugaišto laiko laukiant kol atvažiuos. 2.Nenusakomas remontas, nes tik gyvai pačiupinėjus paaiškėja tikrasis hemorojaus lygis. 3. Perdarinėjimai iš Amerikos į Europą. 4.Ekspertizė už n pinigų. 5. Nuolat degantys „čekai“ dėl įvairių priežasčių. 6. Rūdys iš po kelionės per Atlantą ten, kur pas europietį niekada nebūna. 7.Dujų įranga. 8.Galutinė autograbuko kaina realiai viršija europinio giminaičio (įskaitant dažnesnį netikėtą remontą, sugaištą laiką)

Komentarijus

Komentarijus portretas
US auto nurašyta į šiukšles, pas mus kaime sulipdo ant snarglių ir iškėlę galvą važiuoja su "amerikonu" įsivaizduodami kad kažką kieto nuveikė

Romas

Romas portretas
"Aštuoniolikmečiui sūnui automobilį perkantis tėtis veikiausiai ieškos sportinio BMW 3 serijos modelio" O toks tėtis kapinėse vietos savo sūnui iškart neužsako ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių