Japonijos kino geležinkeliu – įkvepianti kelionė į praeitį ir save

  • Teksto dydis:

Šiųmetės „Kultūros nakties“ metu Azijos menų centras kartu su Japonijos ambasada Lietuvoje ruošia artimą pažintį su subtilia japoniškąja estetika kino ekranuose.

Ji laužys stereotipus, kad Japonija – tik geišų ir anime šalis. Japonijos ambasada Lietuvoje ir Užupio meno inkubatorius birželio 17 d. 21 val. kviečia užsukti į UMI galeriją „Kalnas“ (Krivių g. 10) ir atrasti, ką būtent jums reiškia tolimoji Japonija.

Čia bus pristatomas 2009-aisiais sukurtas režisieriaus Hirofumi Kawaguchi filmas „Geležinkelis“. Filmas bus subtitruotas anglų kalba.

„Geležinkelis“ – tai įkvepianti japonų legendos Ryunosuke Akutagawos apsakymo motyvais kurta ekranizacija, nukelianti į du skirtingus laikmečius ir vietoves – XX a. pradžios Japoniją bei šių dienų Taivaną, kurias abi sieja vienos Tokijo šeimos istorija. Mirus tėvui likusi šeimos dalis susiranda giminaičius, su kuriais ryšys ilgą laiką buvo nutrūkęs. Tai filmas apie kelionę į praeitį ir kelionę į save, apie tai, ką esame patyręs kiekvienas – „didžiuosius vaikystės nuotykius“, pristatomus berniuko akimis. Šiame filme įvairiausiais atspalviais nušviečiama pirmųjų vaiko žingsnių suaugusių pasaulio link tema, pristatoma jautriame Japonijos ir Taivano susvetimėjimo kontekste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių