Namai vaiduokliai varo į neviltį ugniagesius

Vakar ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į apleistą namą Savanorių prospekte. Specialistai pastebi, kad rudenį tokių gaisrų pastatuose vaiduokliuose ypač padaugėja.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, per pastarąjį ketvirtį užfiksuota 15 apleistų pastatų, kuriuos ugniagesiams teko aplankyti ne po vieną kartą.

"Tas pastatėlis Savanorių prospekte buvo įkyrėjęs mums jau prieš trejus metus. Ten važiuodavome kartą per savaitę. Suradome savininkus. Jie sutvarkė, užkalė langus, pastatė tvorą, žodžiu, ūkiškai pasižiūrėjo į problemą ir buvo ramu. Dabar jau ir vėl tvoros išardytos, langinės išmėtytos", – apie rūpesčius, kylančius dėl apleistų namų, rūpesčius pasakojo operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Vytas Jokšas.

Įtariama, kad gaisras Savanorių prospekto pastate kilo, nes čia įsikūrę benamiai šildėsi. Sudegė apie 80 kv. m stogo perdanga ir viduje buvusios šiukšlės.

"Dvi pagrindinės gaisrų apleistuose namuose priežastys yra benamiai ir turto dalybos", – neabejojo V.Jokšas. Atšalus orams, benamiai apsigyvena ir nuo šalčio gelbėjasi ant grindų kūrendami laužus.

"Kita gaisrų priežastis – turto dalybos. Tuomet dažniausią pastatas padegamas ne kartą, kol lieka tik pamatai", – pastebėjimais dalijosi viršininkas. – Pasitaikė atvejų, kad, ugniagesiams atvykus į tokius gaisrus, pasigirsdavo replikų, kad per anksti atvyko, atsirasdavo trukdžių, kad negalėtų gesinti gaisro."

Gelbėtojų tarnybos vadovas patvirtino, kad jiems žinomi beveik visų apleistų namų savininkai. Ugniagesių tarnyba siunčia raštus, ragina susitvarkyti.

Juodajame ugniagesių sąraše – apleisti pastatai Baltų prospekte, Šiaulių gatvėje, kareivinės A.Juozapavičiaus prospekte, Gražinos gatvės vaiduoklis. Buvusią žydų ligoninę A.Jakšto gatvėje ugniagesiai vadina tiesiog pragaru. Kito šeimos nesantaikos objekto Tunelio gatvėje nebeliko. Medinukas sudegė iki pamatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
o kodel niekas nepaklausia ko reikia savininkui kad pastatas butu nugriautas arba atremontuotas !

o lia

o lia portretas
taigi čia ta kultūros vertybė... gaila.. sugrius pastatas visai...

JO

JO portretas
o kaip su Kauno centre TENORU g. Nr.3 esanciu vaiduokliu- gal tai Kulturos paveldas, ar tai savininku abejingumas? ne rastus ispejamuosius tokiems siuntineti, o dideles baudas deti - ir tada bus tvarka
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių