Tyrime dėl galimai nutekintų NATO susitikimo duomenų įtariamųjų dar nėra

Praėjus daugiau nei metams, teisėsauga tęsia ikiteisminį tyrimą dėl galimai nutekintų duomenų per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, įtariamųjų jame kol kas nėra.

Tai BNS šią savaitę patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Jos žiniomis, tyrimas tęsiamas įtariant neteisėtą elektroninių duomenų perėmimą ir panaudojimą bei neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos.

„Vykdomi proceso veiksmai, laukiama atsakymų iš užsienio šalių institucijų į pateiktus teisinės pagalbos prašymus“, – nurodė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pasak prokuratūros atstovės, įtarimai šiame tyrime niekam nepateikti.

„Siekiant nepakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija šiuo metu neviešintina“, – pažymėjo ji.

Tyrimą teisėsauga pradėjo pernai liepą, kai baigiantis Vilniaus viršūnių susitikimui socialiniame tinkle „Telegram“ pasirodė informacija apie galimai nutekintus duomenis, susijusius su NATO renginio organizavimu.

Apie 30-yje paskelbtų dokumentų, kurių autentiškumas nepatvirtintas, buvo nurodomi viešbučiai, kur apsistojo valstybių vadovai ir delegacijos, atvykimo į oro uostus laikai, vadovų apsaugos darbuotojų vardai ir pavardės, ginklų tipai, ryšio priemonių specifikacijos.

Paviešintos ir policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ snaiperių pavardės, skelbti saugumo grupės pasirengimo posėdžių protokolai, planuoti sprendimai dėl oro erdvės, eismo, Rusijos ir Baltarusijos tranzito ribojimų.

Tuometis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pradėjus tyrimą sakė, kad nutekinimas renginio nesutrukdė, o paviešinti duomenys nėra slapta NATO informacija.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyko praėjusių metų liepos 11–12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių