Valgyti restorano maistą, jį fotografuoti ir savo įspūdžius tiesiog aprašyti internete – tokį darbą siūlo viena įmonė Lietuvoje. Kviečiama drąsiai imtis šio darbo ir sakoma, kad būti maisto kritiku gali kiekvienas. Bet ar tikrai?
„Manęs labai dažnai klausia, kas mane paskyrė. Aš pats save pasiskyriau. Mano diplomas yra mano piniginė, iš to, kad aš galiu atėjęs užsisakyti, suvalgyti ir susimokėti, ir susidaro ekspertizė“, – rėžia žinomas maisto kritikas Andrius Užkalnis.
Ar tiesa, kad savaitgalis Ispanijos sostinėje gali kainuoti pigiau nei trys dienos Lietuvos pajūryje? Enrique Gonzalesas, vienas geriausių maisto kritikų Madride, pasakoja, kaip su maža pinigų suma mieste nuveikti labai daug.
„Išduosiu paslaptį, kaip su 20 eurų smagiai praleisti vakarą Madride“, – žada jis ir pasakoja, ką būtina nuveikti šiame mieste.
Be to, jo teigimu, Madride yra ir seniausias pasaulio restoranas, įrašytas į Guinnesso rekordų knygą.