Afganistane sprogus bombai žuvo penki Lenkijos kariai

Penki Lenkijos kariai trečiadienį žuvo Afganistane, pakelės bombai sprogus prie NATO vadovaujamų pajėgų kolonos, pranešė naujienų agentūra PAP, remdamasi neįvardytais vyriausybės šaltiniais.

Lenkijos pajėgų Afganistane atstovas, su kuriuo susisiekė naujienų agentūra AFP, atsisakė pateikti oficialų komentarą, „kol nepranešta aukų šeimoms“.

Lenkija yra dislokavusi Afganistane 2 600 karių, o jos kontingentas - vienas iš didžiausių NATO ir JAV vadovaujamose Tarptautinėse saugumo paramos pajėgose (ISAF), kurių visus kovinius dalinius planuojama išvesti iki 2014 metų pabaigos.

ISAF patvirtino, kad penki NATO kariai žuvo per išpuolį pietrytinėje Gaznio provincijoje, kurioje saugumą užtikrina Lenkijos kariai, tačiau atsisakė nurodyti, kurios šalies piliečiai buvo šio incidento aukos, vadovaujantis pajėgų vidine politika.

Gaznio provincijos policijos vadovas Dilawaras Zahidas sakė, kad ši ataka buvo įvykdyta Gaznio miesto Rauzos rajone 11 val. 30 min. vietos (9 val. Lietuvos) laiku.

Vienas įvykio liudininkas sakė AFP, kad vienas ISAF automobilis buvo „visiškai sunaikintas“. Jis taip pat matė sraigtasparnius, evakuojančius aukas.

Talibanas prisiėmė atsakomybę už šią ataką SMS žinutėje, kurią AFP atsiuntė sukilėlių atstovas Zabibullah Mujahidas. Pasak jo, Talibano taikiniu tapo lenkų karių kolona, o per šį išpuolį žuvo keli NATO kariai, tačiau jokių įrodymų nebuvo pateikta.

Po trečiadienį įvykdyto išpuolio per konfliktą Afganistane žuvusių lenkų karių bendras skaičius padidėjo iki 36.

Šioje šalyje dislokuoti apie 140 tūkst. NATO karių, kurie jau dešimtmetį kaunasi su Talibano vadovaujamais sukilėliais, palaikydami Afganistano prezidento Hamido Karzai vyriausybę.


Šiame straipsnyje: Afganistanaslenkų kariaikariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskas

Kavenskas portretas
Užuojautos čia jie nesulauks....

     portretas
Jankių karinė technika tinka tik afganistano dušmanam ir Irako partizanam gąsdinti, bet ir nuo tų į kaulus gauna, bei krūvom lavonus namo vežasi.

         portretas
Talibanas priesingai nei kitu saliu kovotojai veikia tik savo salyje,bet ne uz jos ribu,ju pagrindinis tikslas -salis be okupantu...tad naivus tie,kurie vaziuoja i ten uzsidirbti pinigus su automatais rankose.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių