Lenkai padės Gruzijai gerdami vyną

Lenkijos aktyvistai ragina šalies piliečius gerti gruzinišką vyną bei mineralinį vandenį ir taip parodyti savo paramą Tbilisiui.

„Rusijos kariuomenei okupavus Gruziją nukentėjo jos ekonomika. Šiai šaliai galima padėti ne tik suteikiant humanitarinę pagalbą, bet ir perkant Gruzijoje pagamintas prekes", - sako Lenkijos sambūrio „Solidarumas" narys Michalas Strozykas.

Ši organizacija net sugalvojo šūkį, raginantį lenkus nelikti abejingais: „Neleisk Putinui tavęs išgąsdinti! Gerk gruzinišką vyną!"

Gruziniški vynai, nuo seno populiarūs daugelyje buvusių Sovietų Sąjungos respublikų, Lenkijoje nėra labai plačiai vartojami - ten dominuoja vynai, importuoti iš Vengrijos ir Bulgarijos, pažymi naujienų agentūra AFP.

Gruzijos vyndariams Maskva sudavė skaudų smūgį dar gerokai prieš karinio konflikto pradžią. 2006 metais sustiprėjus įtampai tarp abiejų šalių, Rusija uždraudė importuoti gruziniškus vynus į savo rinką.

Lenkijos vyriausybė jau ne kartą pademonstravo tvirtą paramą Gruzijai konflikte su Rusija. Pareikšti paramą Gruzijai į šią šalį rugpjūtį buvo nuvykęs Lenkijos prezidentas Lechas Kačinskis ir užsienio reikalų ministras  Radoslavas Sikorskis, kuris pareiškė, kad per oficialius ministerijos pobūvius bus vaišinama būtent gruzinišku vynu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių