Virdžinijos universitete - kruvina drama

Virdžinijos politechnikos instituto ir valstijos universiteto automobilių stovėjimo aikštelėje ketvirtadienį užpuolikas nušovė policininką, o paskui netoliese pats buvo rastas negyvas.

Šis išpuolis vėl pasėjo baimę universiteto miestelyje, kur beveik prieš penkerius metus įvyko daugiausiai aukų pareikalavusi tokio pobūdžio tragedija per visą dabartinę JAV istoriją.

Po ketvirtadienio incidento universitetas kelias valandas buvo uždarytas. Jo vadovybė elektroniniais laiškais ir SMS žinutėmis perspėjo studentus ir darbuotojus neiti į lauką.

Kaip tik tuo metu universiteto pareigūnų delegacija Vašingtone skundė baudą, kuri universitetui buvo paskirta dėl jo reakcijos į 2007 metų žudynes.

39 metų Deriekas Crouse'as, kuris universiteto policijoje dirbo ketverius metus, buvo nušautas vidurdienį, per įprastą patikrinimą automobilių aikštelėje netoli sporto komplekso.

„Šiandien Virdžinijos technikos universitetą vėl ištiko tragedija, - sakė universiteto prezidentas Charlesas Stegeris. - Mūsų širdys vėl sudaužytos“.

D.Crouse'as buvo nušautas, kai sustabdė vieną vairuotoją. Užpuolikas, kuris su sustabdymu nebuvo susijęs, atėjo į aikštelę ir šovė į pareigūną, sakė seržantas Robertas Carpentieri. Apie galimus motyvus policija kol kas nekalba.

Atrodo, kad užpuolikas žuvo kitoje universiteto automobilių stovėjimo aikštelėje. Čia, pasak pareigūnų, buvo rastas negyvas vyras, šalia kurio gulėjo ginklas. Nors policija spaudos konferencijoje nepatvirtino, kad antras žuvusysis yra užpuolikas, R.Carpentieri sakė, jog „galima kai ką išskaityti tarp eilučių“.

Pasak R.Carpentieri, šalia antrosios aukos - baltaodžio vyro - buvo rastas ginklas, be to, tai nebuvo tas vyras, kurį D.Crouse'as buvo sustabdęs.

2007 metų balandį Virdžinijos technikos universitete 23 metų anglų kalbos studentas Seung-Hui Cho nužudė 32 žmones ir nusižudė pats. Dar 25 kiti žmonės buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domas

Domas portretas
va kur tikri piliečiai gyvena.. Gedi žuvusio pareigūno, priešingai nei lietuvoj, kur greičiau šventę surengtų ir dar išsityčiotų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių