Tyli plaukų prabanga

  • Teksto dydis:

Žvilgantys ir nepriekaištingai atrodantys raudonuoju kilimu žengiančių žvaigždžių plaukai žavi kone kiekvieną. Nors kartais ir gali atrodyti, kad turėti tokius plaukus – neįmanoma misija, žinomas plaukų stilistas Kevin Rimpo skuba nuraminti.

Jis dalijasi internetą užtvindžiusios tylios prabangos tendencijos įkvėptais patarimais, leisiančiais džiaugtis prabangiai atrodančiais, sveikais ir aplinkinių žvilgsnius traukiančiais plaukais.

Mažiau yra daugiau

Pastaruoju metu itin aktuali tylios prabangos (angl. quiet luxury) tendencija dažnai suvokiama kaip naujojo amžiaus minimalizmas ir siejasi su gyvenimo moto „mažiau yra daugiau“. Žinomas plaukų stilistas K. Rimpo džiaugiasi ypač išaugusiu šios tendencijos populiarumu ir pastebi, kad stengiasi ja vadovautis nuo pat pirmųjų savo karjeros dienų.

„Apie tylią prabangą kalbu nuo pirmųjų darbo dienų ir labai džiaugiuosi, kad ši tendencija tampa vis aktualesnė, jos atspindžių galima pastebėti ne tik Holivudo žvaigždžių, bet ir visų stilingų žmonių įvaizdžiuose. Ši tendencija pastebima ir drabužiuose, ir šukuosenose, kirpimuose, plaukų atspalviuose. Man tyli prabanga – nuolatinis rūpinimasis savo plaukais, užtikrinant, kad jie būtų maksimaliai sveiki. Tik tada jie gali atrodyti nepriekaištingai“, – sako stilistas.

K. Rimpo pastebi, kad puikiai tylios prabangos tendenciją atspindi tokios įžymybės kaip Zendaya, Miley Cyrus, Beyoncé, Hailey Bieber. Iš žinomų vardų Lietuvoje plaukų stilistas išskiria nuomonės formuotoją Gretą Meschino. K. Rimpo dar žiemos pabaigoje sukūrė naują G. Meschino įvaizdį, kurio centre – sveiki, žėrintys, prabangiai atrodantys plaukai.

Tarsi be pastangų

K. Rimpo pasakoja, kad šį sezoną aktualūs išliks įvairūs „bob“, „wolf cut“ kirpimai, plaukų bangos, nuaugę, skirtingų formų kirpčiukai. Svarbiausi akcentai – natūralumas ir organiškumas.

„Šios vasaros hitas – tarsi be pastangų puikiai atrodantys plaukai, į kuriuos žvelgdamas gali manyti, kad prie veidrodžio buvo praleista labai mažai laiko. Tarsi atsibudome, leidome plaukams natūraliai sugulti, susibanguoti ir keliaujame džiaugtis saule ir šiluma“, – pasakoja K. Rimpo.

Pasak jo, šį sezoną vyraus ir įvairūs plaukų atspalviai – nuo natūralių šviesių iki sodrių rudų, cinamono, medaus.

„Blizgantis, saulėje žėrintis, pats už save kalbantis plaukas – tai tylioji prabanga. Pasirinkę subtilius, natūralius, prie akių, odos spalvos tinkančius atspalvius pataikysite tiesiai į dešimtuką“, – sako K. Rimpo.

Atidi priežiūra

K. Rimpo pastebi, kad vasarą plaukais reikia rūpintis kaip ir kitais metų laikais, tačiau grožio priemonių arsenale turėtų atsirasti ir keli papildomi produktai.

„Be tokių mums įprastų priemonių kaip šampūnas ir kondicionierius, nepamirškite kas savaitę palepinti plaukų drėkinamąja kauke. Grožio priemonių spintelėje turėkite ir priemonę, apsaugančią plaukus nuo žalingų UV spindulių. Ją galite nešiotis ir tiesiog rankinėje – reguliariai papurkškite plaukus, suteikdami jiems reikalingos apsaugos“, – pataria K. Rimpo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
susirinko trys plikiai ir straipsnio pavad
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių